Δεν αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στα σχολεία

Κοινοποίηση:
1100_1f78ff37-953f-407b-8626-5fd653fccb2a

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ επανέλαβε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα».

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

«Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους» ξεκαθάρισε, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν, επισήμανε η υπουργός, προεκλογική θέση της ΝΔ.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν στην πράξη… Εμείς, τόνισε η κ. Κεραμέως, πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην τεχνολογική εκπαίδευση εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

«Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;» διερωτήθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: