Δεν έχουν ιερό και όσιο! Ένοπλοι βεβήλωσαν χριστιανική εκκλησία (BINTEO)

Κοινοποίηση:
1

Πέφτουν “βροχή” οι πληροφορίες την τελευταία εβδομάδα στα ασιατικά μέσα ενημέρωσης για συλλήψεις κληρικών, βιαιότητες κατά χριστιανών και βανδαλισμούς σε εκκλησίες στην Μιανμάρ. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ένα βίντεο όπου μια τοπική ένοπλη οργάνωση , βεβηλώνει και κατεδαφίζει χριστιανική εκκλησία για να τιμωρήσουν τους “Δυτικούς εισβολείς”, το οποίο έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

H μεγαλύτερη εθνοτική ένοπλη οργάνωση της Μιανμάρ, ο “Ενωμένος Στρατός του Γουά” (UWSA), συνέλαβε χριστιανούς κληρικούς για να τους ανακρίνει, την ίδια στιγμή που καταστρέφει “αυθαίρετες” χριστιανικές εκκλησίες στην περιοχή υπό τον έλεγχό της κοντά στα κινεζικά σύνορα, σύμφωνα με αναφορές αυτή την εβδομάδα.

Το Radio Free Asia και η ιστοσελίδα Mizzima στη Μιανμάρ έλαβαν πληροφορίες πως ο πολιτικός βραχίονας της συγκεκριμένης ένοπλης οργάνωσης, το “Ενωμένο Κόμμα Γουά” υποσχέθηκε να τιμωρήσει οποιαδήποτε τοπικά στελέχη, που υποστηρίζουν τις ιεραποστολικές δραστηριότητες και απαγόρευσαν την κατασκευή νέων χριστιανικών εκκλησιών.

Το Γουά είναι μια αυτόνομη περιοχή στη βόρεια περιοχή Shan κοντά στα κινεζικά σύνορα της Μιανμάρ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο φαίνεται να δείχνει αξιωματικούς του UWSA να επιβλέπουν την κατεδάφιση μιας νέας χριστιανικής εκκλησίας στην Γουά, με το βίντεο πλέον να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου στο Facebook και σε άλλα μέσα.

Οι επιθέσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως προσπάθειες αντιμετώπισης της “δυτικής επιρροής” στην περιοχή και η ένταση τους οφείλεται στο θρησκευτικό στοιχείο, με χριστιανούς ιερείς και χριστιανικές μειονότητες να στοχοποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, πιέζει εθνοτικές μειονότητες όπως τον UWSA στην Μιανμάρ σε τέτοιες πράξεις για να αυξήσει την επιρροή της στη χώρα έναντι των “δυτικών εισβολέων”, διότι η Μιανμάρ αποτελεί καθοριστικό κόμβο διαμετακόμισης αγαθών που η Κίνα θέλει οπωσδήποτε να διασφαλίσει για το οικονομικό – εμπορικό της πρόγραμμα δισεκατομμυρίων “One Belt One Road”.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε από την Asia Times :

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: