Δεκάδες παιδιά εγκαταλελειμμένα με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία Παίδων

Κοινοποίηση:
1

Στάση εργασίας απο τους εργαζόμενους, που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της πολιτείας και τα πρωτοφανή περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουν
Περισσότερα απο 75 παιδιά βρίσκονται αυτό το διάστημα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία “Η Αγία Σοφία” και “Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού”, ζώντας “ξεχασμένα” από τις οικογένειές τους αλλά και από την πολιτεία, με την τελευταία να καλύπτεται πίσω από την έλλειψη προνοιακών δομών και να επιλέγει την εύκολη λύση, να στέλνει παιδιά που χρήζουν φροντίδας αλλά όχι νοσηλείας στα νοσοκομεία Παίδων.

Διότι τα παιδιά των εισαγγελικών εντολών είναι παιδιά που παραμελούνται, εγκαταλείπονται, κακοποιούνται σεξουαλικά, σωματικά, ψυχικά. Και ο εισαγγελέας ανηλίκων δίνει εντολή να απομακρυνθούν απο την οικογένειά τους όχι φυσικά για να παραμείνουν επί μήνες ή και χρόνια στον θάλαμο ενός νοσοκομείου, αλλά για να βρεθούν στο σωστό χώρο, με τη σωστή κι εξειδικευμένη φροντίδα. Μια φροντίδα που δεν μπορεί να παρασχεθεί, όσο κι αν αυτοί προσπαθήσουν, όσο κι αν υπερβάλλουν εαυτούς, από τους εργαζόμενους των Παίδων.

Το θέμα έχει ευαισθητοποιήσει τους ειδικευόμενους γιατρούς της Ά Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Παίδων “Η Αγία Σοφία”, που καλούν τη Διοίκηση του νοσοκομείου, τους Εισαγγελείς Ανηλίκων, τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. και τους αρμόδιους Υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με το μείζον αυτό θέμα. Πάντως, οι πρώτες απαντήσεις που έλαβαν για την επίλυση του προβλήματος δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας. Το μέτρο που προκρίνεται απο την 1η ΥΠΕ και την Περιφέρεια, κατά πληροφορίες, είναι να αποσυμφορηθούν τα Παίδων, με το να διανέμονται τα παιδιά με εισαγγελική εντολή σε γενικά νοσοκομεία με παιδιατρικά τμήματα.

Η έκρηξη βίας των τελευταίων εβδομάδων

Το τελευταίο διάστημα όπως αναφέρουν έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας στο χώρο του νοσοκομείου. Πριν από μερικές εβδομάδες γονέας παιδιού που νοσηλευόταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής επιτέθηκε με μαχαίρι κατά εργαζόμενου στην ασφάλεια του νοσοκομείου, ενώ την περασμένη Πέμπτη, δύο αδέλφια που νοσηλεύονται κατόπιν εισαγγελικής εντολής στην πανεπιστημιακή κλινική, επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά κατά των νοσηλευτών και των ειδικευομένων της κλινικής. Μάλιστα, για τη διαχείριση της κατάστασης κλήθηκε και η αστυνομία.

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα δεκάδες ασυνόδευτα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία, η Επιτροπή ειδικευόμενων ιατρών της Ά Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, καλεί τους εργαζόμενους των νοσοκομείων να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, σήμερα το πρωί, 08:00-11:00, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ε οχι και αγγελουδια τα γονιδια των γυφτων , αλβανων και λοιπων νεγροειδων σκουπιδιων.
    Αυτοι δεν γινονται ανθρωποι οσο καλες και να ειναι οι συνθηκες διαβιωσης που τους προσφερονται , μιας και ειναι ανικανοι (λογω βιολογιας)να τις διημιουργησουν απο μονοι τους . Και μιας που ειπα για βιολογια , αυτες οι φυλες δεν παραγουν στο αιμα τους τις ιδιες πρωτεινες που παραγουν οι λευκοι ανθρωποι . Οι πρωτεινες αυτες ειναι υπευθυνες για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ των συναισθηματων μας …. και ας ωρυονται οι αριστεροι φιλελεδες οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι το ιδιο.

  2. Γιατι δεν μας λενε οτι ειναι τα γεννηματα των γυφτων , αλβανων ναρκομανων και ισλαμοπιθηκων ;
    Ολα τα αλλοφυλα σκουπιδια του κοσμου εμεις θα τα φορτωνομαστε;;;
    Με τα εξοδα που κανουμε για τα σκουπιδια που συντηρουμε θα ειχαμε απογειωσει την υπογεννητικοτητα των Ελληνων.

  3. Τι φταίνε αυτά τα αγγελούδια …
    Που είναι το κράτος???
    Ρεμαλια…θα έρθει η ώρα σας….

Comments are closed.