Δείτε το – Σας ενδιαφέρει: 10 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Κοινοποίηση:
φραουλες

Αν υπάρχει ένα πράγμα που λατρεύουμε στα φρούτα αυτό είναι σίγουρα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που μας δίνουν. Είναι όλα πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την καλή υγεία αλλά και την ευεξία μας, όμως περιέχουν και ζάχαρη!

Τα φρούτα με την λιγότερη ζάχαρη:

1. Σμέουρα

Ανά φλιτζάνι έχουν 5 γραμμάρια ζάχαρη και πολλές ίνες για να σας χορτάσουν, τα σμέουρα είναι ένα από τα πολλά καταπληκτικά φρούτα για να βάλετε στη λίστα σας.

2. Φράουλες

Ένα φλιτζάνι ακατέργαστων φράουλων έχει περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης, και ταυτόχρονα πάνω από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C.

3. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα έχουν επίσης μόνο 7 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε φυτικές ίνες.

4. Ακτινίδια

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και περιέχουν μόλις 6 γραμμάρια ζάχαρης ανά ακτινίδιο. Μπορείτε να βρείτε ακτινίδια όλο το χρόνο στο μανάβικο.

5. Γκρέιπφρουτ

Με μόλις 9 γραμμάρια ζάχαρης σε κάθε φρούτο, μη διστάσετε να το βάζετε στο πρωινό σας. Καλή πηγή βιταμίνης C και βοηθά τον μεταβολισμό.

6.Μήλο

Οι φυτικές ίνες του συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, ενώ παράλληλα μειώνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη του αίματος. Ένα μικρό μήλο δίνει 77 θερμίδες και 15 γραμμάρια ζάχαρη.

7. Αβοκάντο

Ένα ολόκληρο ωμό αβοκάντο έχει μόνο 1 γραμμάριο ζάχαρης. Τα αβοκάντο έχουν πολλά από τα υγιή λίπη, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μην αισθάνεστε πείνα. Μισό αβοκάντο παρέχει 120 θερμίδες

8. Καρπούζι

Μπορεί να φαίνονται σαν μια απόλαυση αφού είναι πολύ γλυκά, αλλά είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και πλούσια σε νερό. Ένα ολόκληρο φλιτζάνι κομμένο καρπούζι έχει κάτω από 10 γραμμάρια ζάχαρη. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή σιδήρου.

9. Πεπόνια (αργείτικα)

Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνηςΑ και ένα φλιτζάνι περιέχει λιγότερο από 13 γραμμάρια ζάχαρης και υψηλή θρεπτική αξία.

10. Πορτοκάλια

Ένα τυπικό πορτοκαλί έχει περίπου 12 γραμμάρια ζάχαρης και λιγότερες από 70 θερμίδες. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και το βρίσκεται όλο το χρόνο!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: