28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Δείτε το πιο γρήγορο πιτ στοπ στην ιστορία της Formula 1 (BINTEO)

Κοινοποίηση:
williams

Φαίνεται πως η Williams ύστερα από τα καταστροφικά σε πολλές περιπτώσεις περσινά της πιτ στοπ έκανε μπόλικη προπόνηση και βελτιώθηκε τόσο, έτσι ώστε στο Grand Prix στο Baku να κάνει το πιο γρήγορο πιτ στοπ στην ιστορία της Formula 1.

Η τηλεμετρία κατέγραψε το πιτ στοπ του Βραζιλιάνου στα 1,92 δευτερόλεπτα κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το ταχύτερο πιτ στοπ είχε επιτύχει η Reb Bull με τον Webber το 2013 στις ΗΠΑ, γράφοντας χρόνο 1,923 δευτερολέπτων, αναφέρει ο Θοδωρής Τσίκας στο drive.gr.

Όμως λίγες μέρες ύστερα από τη δημοσιοποίηση του πιτ στοπ του Massa, η Williams ανακοίνωσε πως ο χρόνος ήταν ακόμη μικρότερος και συγκεκριμένα μετρήθηκε στα 1,89 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, μέσα στη χρονιά η βελτίωση της ομάδας είναι τέτοια που και οι ίδιοι οι οδηγοί της δεν μπορούσαν να το πιστέψουν με τον Massa και τον Bottas να δηλώνουν πώς σε πολλά πιτ στοπ σε προηγούμενους αγώνες έχασαν χρόνο διότι δεν ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν, μην πιστεύοντας ότι οι μηχανικοί είχαν κιόλας ολοκληρώσει την αλλαγή ελαστικών. «Στη συνέχεια όμως προσαρμοστήκαμε», είπαν.

Δημοσιεύματα θέλουν τη Williams να έχει αλλάξει από πέρυσι μέχρι φέτος και τον τρόπο που κουμπώνουν οι τροχοί στο μονοθέσιο, αφού εκεί σε πολλά πιτ στοπ είχαν παρατηρηθεί προβλήματα και καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση η προπόνηση των μηχανικών (στιγμιότυπο στη φωτογραφία του άρθρου) ήταν σκληρή και απέδωσε καρπούς.

Δείτε το βίντεο με το πιτ στοπ του Massa στο Baku

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.