Δασμούς και στην Ελλάδα από τον Τραμπ στην εισαγωγή σωλήνων!

Κοινοποίηση:
τραμπ

Την επιβολή δασμών στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες,  έχει αποφασίσει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας, που αποδέχεται το υπουργείο Εμπορίου, οι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία και τη Ν. Κορέα αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ στην αμερικανική αγορά, όπως μεταδίδει το Reuters

Το υπουργείο προανήγγειλε την επιβολή κυρώσεων στις εισαγωγές από τις χώρες αυτές. Τα νέα περιοριστικά μέτρα της Ουάσιγκτον θα αφορούν πρόσθετους φόρους, οι οποίοι θα κυμαίνονται από 3,45% -όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Τουρκίας- έως 132% -όπως αντίστοιχα συμβαίνει στην περίπτωση της Κίνας.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη αντιπαράθεση με την ΕΕ για το εμπορικό καθεστώς και αναδεικνύει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Κομισιόν δεν βαίνουν καλώς, όπως άφηναν μέχρι τώρα να εννοηθεί.

Η τελική απόφαση για την επιβολή των δασμών θα ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου για την Κίνα και την Ινδία, και τον προσεχή Ιανουάριο για τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κορέα και την Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: