Δαλάι Λάμα: «Η παγκοσμιοποίηση είναι η θανάτωση των Πολιτισμών»

Κοινοποίηση:
dalai-lama-e1526270970278

Παρότι 80.000 στρατιώτες της κομμουνιστικής Κίνας ήλθαν αντιμέτωποι με τους 8.500 Θιβετιανούς,

ο Dalai Lama είπε: «Είναι απαραίτητο να πούμε πως οι Κινέζοι είχαν πολύ μεγάλες απώλειες στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το Θιβέτ».

Παρόλο που ο Tenzin περιγράφεται ως ένας πασιφιστής διεθνιστής απ’ τα μέσα, επειδή έχει βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης αντιστάθηκε στη γενοκτονική πολιτική της Κίνας, αποτελώντας έναν σφοδρό πολέμιο των δυνάμεων του υλισμού που οδηγούν κατά την γνώμη του την ανθρωπότητα σε μία συμπαντική καταστροφή. Ως ομιλητής το 1933 στο Σικάγο στην Διάσκεψη για τις Θρησκείες του Κόσμου, ανέφερε ότι τα όρια που χωρίζουν τους λαούς σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι κακό να διατηρηθούν, ώστε να ορίζεται η ιδιαίτερη γενετική και πολιτιστική ταυτότητά τους’. Τόνισε ότι οι εθνικές και φυλετικές διαφοροποποιήσεις πρέπει να διατηρηθούν προκειμένου το άτομο να μην απολέσει την ταυτότητά του. Ο Tenzin ήταν ένας πολέμιος της Παγκοσμιοποιήσεως, λέγοντας σε σχέση με τους διεθνιστές:

«Αδυνατούν να δουν ότι η πολιτισμική διαφοροποίηση που τύποις ισχυρίζονται ότι σέβονται θ’ αποτελέσει παρελθόν σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Όχι, η πραγματική πολιτιστική διαφοροποίηση αποτιμάται στα διαφορετικά υλικά και πνευματικά επιτεύγματα των ανθρώπων που ζουν με μοναδικό και διαφορετικό τρόπο απ’ τους υπολοίπους στον πλανήτη. Πέραν τούτου, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, χωρίς σύνορα που ξεχωρίζουν και ταυτοποιούν τον κάθε πολιτισμό».

ethnikonkratos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: