Δίπλωμα οδήγησης: Τροπολογία Σπίρτζη για τους άνω των 74 ετών!

Κοινοποίηση:
364520807

Σε ισχύ θα παραμένει το δίπλωμα οδήγησης των άνω των 74 ετών μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας.

Η τροπολογία για το δίπλωμα οδήγησης

Όπως αναφέρεται, «η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν, από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Ιουλίου 2019, στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της, παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς».

Η ημερομηνία αυτή δεν δύναται να απέχει περισσότερο από πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για ανανέωση της άδειας. Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης οι οποίοι επιτυγχάνουν σε διενεργηθείσα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019 δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση της άδειας τους, δύνανται να απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση, με την οποία τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης (οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας), εντός της ελληνικής επικράτειας έως και την ημερομηνία παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

«Η συγκεκριμένη διάταξη κρίνεται αναγκαία λόγω του συσσώρευσης σημαντικού αριθμού φακέλων για ανανέωση άδειας κατόχων άνω των 74 ετών στις οικείες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών λόγω της μέχρι πρότινος αδυναμίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς στην πλειονότητα των περιφερειακών ενοτήτων των περιφερειών της χώρας», αναφέρεται στη σχετική τροπολογία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: