ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι τους γίνεται! ΛΕΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ και έχουν “μαύρα μεσάνυχτα” οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Κοινοποίηση:
ελας

Σε “καλό σημείο” θεωρείται ΜΟΝΟΝ από την ΕΛ.ΑΣ ότι είναι οι έρευνες για τον τραγικό θανατο 25χρονου, το βραδυ της 15ης Αυγούστου, όταν έπεσε απο βράχια ύψους περίπου 15 μέτρων στου Φιλοπάππου, στην προσπάθεία του να διαφύγει από τουλάχιστον τρείς αλλοδαπούς ληστές.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν ένας ή δύο βασικοί ύποπτοι-ίσως ασιατικής καταγωγής- για τους οποίους εξετάζεται ποιές ήταν οι κινήσεις τους μετά τον θανατο του 25χρονου ή κι άν ακόμη έχουν αναχωρήσει εκτός Αθηνών. Ομως η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση και υπάρχει μία λίστα 100 ατόμων που βρίσκονται συνολικά στο “στόχαστρο” των αρχών.
Κλειδί για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ είναι η μαρτυρία της 23χρονης συνοδού του που εργαζόταν σε τηλεφωνική εταιρεία στην Πορτογαλία και στην οποία επιτέθηκε ένας από τους τρεις δράστες. Ο άτυχος 25χχρονος φαίνεται να διήνυσε απόσταση περίπου 20 μέτρων στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους ληστες πριν πέσει στον γκρεμό.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεκτιμούν στοιχεία και πληροφορίες ότι από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου είχαν εμφανισθεί στην περιοχή του Φιλοπάππου 2-3 νέες συμμορίες που είχαν προχωρήσει σε μπαράζ ληστρικών επιθέσεων, ενώ τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες οι επιθέσεις κατά Ελλήνων επισκεπτών του χώρου και τουριστών είχαν μειωθεί.

Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι στις περισσότερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή αυτή (όπως στην υπόθεση θανάτου του 25χρονου) οι ληστές αρχικά είχαν προσεγγίσει τα μετέπειτα θύματα -στόχους τους ζητώντας τσιγάρο ή ζητώντας πληροφορίες για διάφορες περιοχές της Αθήνας, κρατώντας σχετικό χάρτη κλπ. Με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να επισημάνουν ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις από αγνώστους σε ερημικά σημεία της περιοχής πρέπει να εκλαμβάνονται ως “προπομπός” ληστρικής επίθεσης και οι πολίτες πρέπει να απομακρύνονται.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: