Γ. Χουλιάρας: Η «προφητική» ανάρτηση στο Facebook για τον σεισμό στην Τουρκία – Τι λέει μετά τα 6,8 Ρίχτερ

Κοινοποίηση:
gerasimos_xouliaras_seismologos

Λίγες ώρες πριν από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, προειδοποιούσε πως ένας μεγαλύτερος σεισμός από τα 5,3 Ρίχτερ μπορεί να πλήξει την Τουρκία.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χουλιάρας ανέφερε πως υπάρχει ένα σεισμικό κενό από το 1970, που είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ, και χρειάζεται προσοχή.

Χαρακτηριστικά, έγγραφε: «Με την μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας που δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετά τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή».

Μετά τον βραδινό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, ο κ. Χουλιάρας επανήλθε, γράφοντας ότι είναι πιο ανατολικά από εκεί που τον είχε υπολογίσε το πρωί της Παρασκευής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΦΩΤΙΑ ΝΕΡΟ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ.ΠΡΟΒΛΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΠΟΚ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 3/08/15..ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ..
    ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ..ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

    ΤΩΡΑ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ?.ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ?.
    Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ.

    Αυτή ήταν η αρχή, ΜΕΤΑ από λίγο μου δωθηκαν επ ακριβώς τι θα συμβεί, και όλα συμβαίνουν κατά γράμμα..
    Ακομα και που οφείλεται το καλοκαιράκι που περνάμε σήμερα..
    Ειπα ότι ο σεισμός θα γίνει ντόμινο, όπως και οι πλημμύρες..
    Μόνο ένας μπορεί να τα σταματήσει όλα αυτά…

  2. Καλά αυτοί οι σεισμολόγοι έχουν τρομερή πλάκα… Και εγώ περιμένω σεισμό στην Ελλάδα Ιταλία Τουρκία Κίνα Ιαπωνία πάνω από 7 ρίχτερ και είμαι μπακάλης.

  3. Χουλιάρα παίξε κάνα τζόκερ ρε φίλε…..τους τελείωσες τους γείτονες

Comments are closed.