“Γολγοθάς για Τσίπρα ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ” – Αποκάλυψη-βόμβα για ομάδα της Σούπερ Λιγκ!

Κοινοποίηση:
tsipras_1

Τελικός κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ λοιπόν και επίσημα. Για τρίτη σερί χρονιά. Σε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, από εκείνα που έρχονται με το… κιλό την τελευταία διετία. Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ έπειτα από 24 χρόνια. Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ έπειτα από 34. Τώρα για τρίτη σερί χρονιά οι δύο τους, ζευγάρι στο τανγκό του τελικού.

Και ενώ θεωρητικά όλα είναι καλά, και κυρίως αναμενόμενα: Κάπου εδώ ξεκινά ο… Γολγοθάς του Υφυπουργού Βασιλειάδη. Το δράμα να στριμώχνεσαι από δύο βουνά. Όπως στον πρώτο τελικό του Βόλου. Όπως πέρσι στην Τούμπα, στο ματς που διακόπηκε με την εισβολή του Ιβάν, με το όπλο στη ζώνη του.

Ήδη μάλιστα η δύσκολη αυτή διαδικασία ξεκίνησε για τον κορυφαίο αυτό άνδρα της Κυβέρνησης. Ο Γιώργος Σαββίδης έριξε πριν από λίγη ώρα «προειδοποιητική βολή». «Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ ζητά επιτακτικά τη χρήση του VAR είναι η φάση που δικαιολογημένα φωνάζει ο Αστέρας» είπε. Πετάξτε τον Αστέρα, εκεί που τον πέταξαν ο Ευθυμιάδης (στο πρώτο ματς) και ο Ευαγγέλου σήμερα) και κρατήστε το υπόλοιπο. Το VAR. Το αντικείμενο του πόθου για τον τελικό που έρχεται. «Το θέλουν όλοι και είμαι αισιόδοξος ότι θα το δούμε στον τελικό Κυπέλλου. Έχουν γίνει ήδη οι δοκιμές» έλεγε προ ημερών ο Βασιλειάδης. Τα κομμάτια του παζλ ενώνονται.

Καταλαβαίνεται λοιπόν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, στο ποδόσφαιρο που ήρθε να αλλάξει τις Κυριακές μας, και καμιά φορά και τη Μεγάλη Εβδομάδα μας.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Είναι απλό. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν όταν οι εγγυήτριες δυνάμεις της Εξυγίανσης στέκονται απέναντι. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε οι υπόλοιποι το «γιατί». Φτάνει που το ξέρουν μεταξύ τους. Σαν τους χαρτοπαίκτες στις ταινίες που κάθονται γύρω από το τραπέζι και στέλνουν τον σερβιτόρο αφού πετάξει όλες τις τράπουλες στα σκουπίδια, να αγοράσει μια καινούργια από το περίπτερο.

Θα θυμάστε ίσως ότι ο περσινός τελικός έγινε το πρώτο ματς όπου δοκιμάστηκε το μέτρο με κωδική ονομασία «ξένος διαιτητής». Φέτος λοιπόν πάμε ένα βήμα παραπάνω, στα μέτρα ασφαλείας. Με το VAR επιλεκτικά μόνο για μια νύχτα στη… πόλης μας. Ότι αν υπήρχε VAR στους προημιτελικούς και στους ημιτελικούς, θα είχαμε άλλα αποτελέσματα και ίσως άλλο ζευγάρι τελικού, προφανώς δεν έχει σημασία.

Κανείς δεν θυμάται ότι στο Ατρόμητος-ΑΕΚ δόθηκε πέναλτι έξω από την περιοχή από τον «κορυφαίο» Σιδηρόπουλο για το γκολ που καθάρισε μια ώρα αρχύτερα τη μπουγάδα. Κανείς δεν θυμάται ότι στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος o διαιτητής Σκουλάς έκρινε την πρόκριση με εκείνη την εφεύρεση-πέναλτι σε βάρος του Μανθάτη στο 118΄! Κανείς δεν θυμάται σε λίγες ημέρες και όσα έγιναν στα δύο ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα. Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Ο Σκουλάς, ο Σιδηρόπουλος, ο Ευαγγέλου και ο σπάνιος επόπτης Ευθυμιάδης γράφουν απλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους διανύοντας τη λεωφόρο της Εξυγίανσης. Το σημαντικό είναι να μην υπάρχει κανά παρατράγουδο διαιτησίας στην μεγάλη νύχτα που έρχεται. Μην χρειαστεί δηλαδή να κάνει για παράδειγμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης μια δήλωση σαν τη σημερινή του Γιώργη. Για σκεφτείτε την ατάκα: «Ο λόγος που η ΑΕΚ ζητά επιτακτικά τη χρήση του VAR είναι η φάση που δικαιολογημένα φωνάζει ο ΠΑΟΚ».

Μακάρι να γίνει ένας καλός τελικός. Ένα ματς που θα αρχίσει κανονικά και θα τελειώσει κανονικά. Που δεν θα σημαδευτεί για τρίτη σερί σεζόν από επεισόδια. Μακάρι να είναι και αχρείαστο το VAR, όπως ήταν φέτος στη διαδρομή του πρωταθλήματος.

Και πραγματικά μακάρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, να στείλει στο φινάλε ένα τηλεγράφημα σαν εκείνο που έστειλε προ ημερών στον ΠΑΟΚ για την «δίκαιη και άξια» κατάκτηση της φετινής Σούπερ Λιγκ. Αν κάνει το νταμπλ η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, δεν θα δυσκολευτεί. Αν πάρει την κούπα η ΑΕΚ; Τουλάχιστον θα έχει μια ευκαιρία να επανορθώσει. Γιατί ήδη σχολιάστηκε αρκετά. Από φίλους του, που τον βλέπουν να χωρίζει τα τέκνα της Εξυγίανσης σε παιδιά και… αποπαίδια.

TOP10.GR

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: