Γιατί τα κουφέτα στις μπομπονιέρες πρέπει να είναι 5, 7 ή 9;

Κοινοποίηση:
1

Κατά την προετοιμασία του γάμου όλοι προτρέπουν τους μελλόνυμφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάποια σημεία. Ένα από αυτά ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουν στις μπομπονιέρες. Για ποιο λόγο επιμένουν να είναι σε μονό αριθμό και πόση σημασία έχει τελικά;


Σύμφωνα με την παράδοση ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουμε στις μπομπονιέρες πρέπει να είναι σε μονό αριθμό για να είναι και ο γάμος ένας και μοναδικός.

Όπως διαπιστώνουμε οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες έχουν καλύψει όλο το φάσμα του γάμου. Ακόμη και για τον αριθμό των κουφετών των μπομπονιερών έχει επικρατήσει αυτή η συνήθεια να χρησιμοποιούνται μονά κουφέτα, για να μείνει ο γάμος ένας.

Πρόκειται για μια πρόληψη κοντά στις τόσες άλλες που σχετίζονται με το γάμο. Καλό θα είναι οι χριστιανοί να μην ασχολούνται με τέτοια ανούσια πράγματα.

Ο γάμος δεν θα στεριώσει, εάν τα κουφέτα είναι μονά ή διπλά, αλλά από την πνευματικότητα των νεονύμφων, από την επίδειξη τριών αρετών, δηλ. της υπομονής, της υπακοής και της υποχωρητικότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλησπέρα Στέφανε,

    Αυτό που Λέτε είναι Πολύ Σωστό: Ο γάμος δεν θα στεριώσει, εάν τα κουφέτα είναι μονά ή διπλά, αλλά από την πνευματικότητα των νεονύμφων, από την επίδειξη τριών αρετών, δηλ. της υπομονής, της υπακοής και της υποχωρητικότητας.

    Εγώ θα Προσέθετα και της Αμοιβαίας Αλληλοκατανόησης από το Ζευγάρι ( αν και αυτό Ταιριάζει Λίγο με την Υποχωρητικότητα, αλλά δεν είναι Ακριβώς το Ίδιο Πράγμα ) και του Σεβασμού προς την Οικογένεια, τόσο από την Πλευρά της Νύφης, όσο βεβαίως από την Πλευρά του Γαμπρού. Άν και Έχει Παρατηρηθεί, και Υπάρχουν Αρκετά Παραδείγματα, ότι Μετά το Γάμο, η Γυναίκα Προσπαθεί να Απομακρύνει τον Άντρα από την Οικογένειά του και να τον Φέρει πιο κοντά στη Δική της Οικογένεια, Πράγμα που δεν Συμβαίνει βεβαίως με τη Συμπεριφορά του Άντρα.

    Και όταν Συμβαίνει αυτό είναι Ανεπίτρεπτο, στο Γάμο Πρέπει να Κρατούνται οι Ισορροπίες.

    Και μιά και Μιλάμε για το Γάμο, να σας Πω ότι Έτοιμάζομαι να Ανέβω τα Σκαλιά της Εκκλησίας και το Δεκέμβριο, Πρώτα ο Θεός, θα Τελεστεί το Ιερό Μυστήριο, στο Μιλάνο. Η Κοπέλα είναι Ιταλίδα, Γνωριστήκαμε στο Χώρο Εργασίας και Σιγά Σιγά Αναπτύχθηκε το Αίσθημα. Βέβαια, πριν Πάρω την Απόφαση για το Γάμο, Ήθελα να Βεβαιωθώ ότι Έχει τα Χαρακτηριστικά της Μητέρας μου, την Καλοσύνη, την Ευγένεια, την Αγάπη, το Σεβασμό και την Αφοσίωση προς το Θεσμό της Οικογένειας, … Θα Κάνουμε Πρώτα τον Καθολικό Γάμο στην Ιταλία, και Πιστεύω ότι το Πάσχα θα Κάνουμε και τον Ορθόδοξο Γάμο στην Ελλάδα. Αν οι δύο Εκκλησίες, Καθολική και Ορθόδοξη, ήταν Ενωμένες, τότε Ασφαλώς και ο Γάμος θα Γινόταν 1 Μόνο Φορά. Και το Παράδοξο είναι γιατί δεν Ενώνονται Επιτέλους οι δύο Εκκλησίες, αφού η Θρησκεία είναι η Ίδια, ο Χριστιανισμός, Ο Καθολικισμός και η Ορθοδοξία είναι Αιρέσεις του Χριστιανισμόυ, Ελάχιστες Διαφορές Υπάρχουν, αλλά μάλλον τα Οικονομικά Συμφέροντα, όπως Λέγεται, είναι Εκείνα που δεν Επιτρέπουν μία Τέτοια Κίνηση.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.