Γιατί τα ηλεκτρικά πατίνια είναι απαγορευμένα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Κοινοποίηση:
AP_19175670426554

Όποιος περάσει μερικές μέρες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη θα δει ορδές από ηλεκτρικά πατίνια να οργώνουν την πόλη.

Κι όμως, παρά την απήχησή τους, τα ηλεκτρικά πατίνια απαγορεύονται και στις δύο μητροπόλεις. Και οι νομοθέτες που μπορούν να το αλλάξουν αυτό δεν βιάζονται και τόσο.

Στο Λονδίνο απαγορεύονται τα e-scooters εξαιτίας ενός πλέγματος νόμων της Αγγλίας, κάποιοι από τους οποίους χρονολογούνται από τη βικτοριανή εποχή. Όσο για τη Νέα Υόρκη, το νομικό πλαίσιο υπάρχει για τη νομιμοποίησή τους σε πολιτειακό επίπεδο, μόνο που οι νομοθέτες δεν εμφανίζονται και τόσο πρόθυμοι να το κάνουν.

Αυτή η περίεργη κατάσταση στις δύο πόλεις αφήνει τα ηλεκτρικά πατίνια στη διακριτική ευχέρεια των οργάνων της τάξης, καθώς έχουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να σε σταματήσουν, μιας και οδηγείς κάτι παράνομο…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AIRBNB KAI TO UBER

  2. Στο μεταξύ, τα τσογλάνια της συμπρωτεύουσας αλωνίζουν σε δρόμους και πεζόδρομους, που και λόγω των ημερών, σφύζουν από οικογένειες, από ηλικιωμένους, από περιπατητές. Τι θα πρέπει να κάνω, αν ένας πέσει πάνω σε καροτσάκι με μωρό ; Σου τη λένε κιόλας, αν τολμήσεις να κάνεις παρατήρηση. Σίγουρα, η χρήση τους υπό το καθεστώς της οδηγικής συμμορφώσεως και της ασφαλούς λειτουργίας, είναι απολύτως αποδεκτή, ίσως και εξυπηρετική. Όχι όμως με την παρούσα ασυδοσία.

Comments are closed.