Γιατί αυτοί οι τρεις είναι υποψήφιοι στην Αχαΐα; Σύμπτωση, ή κάτι άλλο;

Κοινοποίηση:
ωψχψωω

Στραμμένα στην Αχαΐα θα είναι τα φώτα των εκλογών του Ιουλίου, με τους Τσίπρα, Μητσοτάκη και Παπανδρέου να ηγούνται των ψηφοδελτίων του νομού σε μια προσπάθεια πολιορκίας του αλλοτινού κάστρου του ΠΑΣΟΚ…
Η παρουσία του Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας είναι ένας τρόπος να μαρκάρει το χώρο ή αν το θέλετε, να πάρει τους ιδιοκτησιακούς τίτλους του ..κάστρου και να τους διατηρήσει προς πάσα μελλοντική χρήση.

Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καβάλα στο εκλογικό άλογο, έχει κάθε λόγο να επιχειρήσει την ανακοπή αυτής της πορείας. Επιδίωξή του είναι η πολιορκία του αντιστεκόμενου “κρατιδίου” της Αχαΐας και η ομοχρωμία στο κυρίως σώμα του χάρτη.  Η νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δημιουργήσει αναζωπύρωση των φιλοδοξιών στα γαλάζια στελέχη του κόμματος στο νομό….

Η σύγκρουση μάλιστα μεταξύ Φώφης και Βενιζέλου, η οποία μπορεί να μεταφραστεί σε ένα ρεύμα Βενιζελικών προς τη Ν.Δ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομάκρυνσή του από το κόμμα μετά τις γνωστές δραματικές εξελίξεις της παραμονής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενισχύει την διάχυτη αισιοδοξία.

Η παρουσία Μητσοτάκη στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, ερμηνεύεται ως ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ως διάθεση μετωπικής με τον Τσίπρα σε μια περιοχή όπου το κυβερνών κόμμα επιδεικνύει αξιοσημείωτη αντοχή.

Ο τρίτος πόλος αυτής της μάχης, ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου. Στο ΚΙΝ.ΑΛ. πιστεύουν ότι το όνομα Παπανδρέου μπορεί να ενεργοποιήσει τα συναισθηματικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει σε αύξηση των ποσοστών του κόμματος στο παλιό του κάστρο. Όπως όλα δείχνουν πάντως η Αχαΐα αποτελεί «βαρόμετρο» για τα τρία πρώτα σε ποσοστά κόμματα στις Ευρωεκλογές.

Είναι η πρώτη φορά που τρεις πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ αυτών ένας νυν πρωθυπουργός, ένας πρώην πρωθυπουργός και με βάση τα ποσοστά των ευρωεκλογών, πιθανόν ο μελλοντικός πρωθυπουργός, είναι και οι τρεις υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια εκτός Αθηνών!

Τιποτα δεν ειναι συμπτωματικο στις εκλογες σημερα…
Ολοι κανουν οτι τους πουνε οι επικοινωνιολογοι τους….
Δεν εχουν την αξιοπρεπεια να εχουν δικη τους γνωμη….
Αυτο ειναι το επιπεδο τους…
Αυτους ψηφιζετε…
Σωτηρια δεν υπαρχει σ αυτον τον τοπο μ αυτους και το ξερετε…
Αλλα επιμενετε σ αυτους….
Σε οποιον σας ταξει το καλυτερο ρουσφετι ! ! !
Ετσι λοιπον….

Πηγή: newsgreece14-tarakoulas

ΥΓ: Ευχαριστούμε την φίλη – αναγνώστρια ΦΡΥΝΗ για την επισήμανση του συγκεκριμένου άρθρου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: