Γερμανία: Βίντεο-Σοκ από την επίθεση στη συναγωγή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
jhjh

Βίντεο που φέρεται να καταγράφει τον δράστη να ανοίγει πυρ κατά ατόμων σε συναγωγή στο Χάλλε της Γερμανίας, καλυπτόμενος πίσω από το αυτοκίνητό του, έδωσαν στη δημοσιότητα γερμανικά ΜΜΕ.

Μετά από καταδίωξη, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα.

«Οι δυνάμεις μας συνέλαβαν ένα άτομο», ανέφερε η αστυνομία του Χάλε στον λογαριασμό της στο Twitter. «Παραμένουμε ωστόσο σε επιφυλακή. Έχουμε αναπτύξει δυνάμεις μέσα και γύρω από τη Χάλε και προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση μέχρι να έχουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες».

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση με οπλοπολυβόλο, ενώ φέρεται να πέταξε και χειροβομβίδα στο εβραϊκό νεκροταφείο. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο n-tv πως ένας δράστης έριξε πυροβολισμούς μέσα σε ένα κατάστημα κεμπάμπ στη Χάλε.

Στο μεταξύ, και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς αναφέρθηκε στο Λάντσμπεργκ, προάστιο του Χάλε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι έκλεισαν το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Χάλλε.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ, που αποτελεί ημέρα αυστηρής ανάπαυσης, νηστείας και προσευχής. Θεωρείται η πιο ιερή ημέρα του έτους για τους Εβραίους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: