ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΟΠΛΑ! Σε αυτή τη χώρα θα στείλουμε Patriot

Κοινοποίηση:
patriot-1-696x465

«Αθόρυβη αλλαγή» του δόγματος εξωτερικής πολιτικής; Και ελληνική φρεγάτα στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ, που θα λάβει μέρος σε ασκήσεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Για πρώτη φορά, ίσως μετά την εποχή Παπάγου, η χώρα μας δραστηριοποιείται στρατιωτικά σε περιοχή εκτός της Μεσογείου, με την αποστολή ελληνικών «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία!

Όπου, επίσης, συμμετέχει η Αθήνα σε στρατιωτικές αποστολές εκτός των συνόρων της –και σύμφωνα με πληροφορίες είναι κοντά στις 22- το κάνει μόνο σε ειρηνευτικές αποστολές, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών ή του ΝΑΤΟ, καθώς στρατό έχει αποστείλει μόνο στην Κύπρο.

Η αποστολή ελληνικών πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να ενισχυθεί η αεράμυνα της χώρας αυτής απέναντι στις φιλο-ιρανικές δυνάμεις που εξαπολύουν επιθέσεις από το έδαφος της Υεμένης, γίνεται ώστε να αντιμετωπιστεί το αίτημα της Ουάσιγκτον, να αποστείλουμε ή αεροσκάφος θαλάσσιας επιτήρησης ή φρεγάτα για την «ασφάλεια της ναυσιπλοΐας¨ στα Στενά του Ορμούζ. Η Αθήνα, βεβαίως, διαμηνύει πως «άλλο η φρεγάτα και το αεροσκάφος και άλλο η αποστολή «Πάτριοτ», που δεν στρέφονται εναντίον τρίτων», είναι όμως σαφές πως πρόκειται για πολύ επικίνδυνη αποστολή.

Το θέμα της αποστολής των «Πάτριοτ», πάντως, φέρεται να είναι κοντά στην τελική ευθεία, καθώς στελέχη της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται στη χώρα μας για τη συζήτηση των τελευταίων λεπτομερειών, ενώ και οι αρμόδιοι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να αποφασίσουν ποια συστοιχία ¨Πάτριοτ» θα αποσταλεί στη Σαουδική Αραβία, από πού θα καλυφθεί το κόστος κοκ.

Την ίδια στιγμή, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η ένταξη ελληνικής φρεγάτας στην συνοδεία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ», που αποστέλλει το Παρίσι στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τον προσεχή Απρίλιο το «Σαρλ ντε Γκολ» θα συμμετάσχει σε στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων «ChammaI», για την αντιμετώπιση, όπως τονίζεται, της τρομοκρατίας στη συγκεκριμένη περιοχή-επιχειρήσεις που έως τώρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διεξάγονταν στη Συρία και το Ιράκ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εκτός συνόρων ΠΡΕΠΕΙ να εξάγουμε και όπλα και στρατό … στήν Λιβύα ΆΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΊ

    1. Κατσε βρε χρεοκοπημενε ραγια ,κατσε βρε που δεν εχεις βρακια να βαλεις μου θες να το παιξεις και υπερδυναμη ,μπατριωτη της φαπας !!!!

Comments are closed.