ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: «Μόλις πάρουμε την Πόλη θα ακολουθήσουν 33 χρόνια…»

Κοινοποίηση:
Untitled-768x427

Εκοιμήθη ο άγιος γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας σε ηλικία 91 ετών ξημερώματα Κυριακής.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα, στο ιστολόγιο «Ελληνορωμαϊκά», ο γέροντας είχε πει σε έναν κληρικό πνευματικό του τέκνο:

«Παιδί μου δεν θα προλάβω την Πόλη. Γιατί παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την Πόλη», αναφερόμενος στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με άλλους, ο γέροντας φέρεται να είχε πει:

«Όταν θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη, θα περάσουν 33 χρόνια ευημερίας και μετά θα ξεκινήσει η πλήρης αποστασία των ανθρώπων και… θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος!».

«Σύντομα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα»

Ο γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης, σύμφωνα με το «Βήμα Ορθοδοξίας», είχε πει την Άνοιξη του 2018.

«Ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα».

Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πέρσι και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ποιος ήταν ο Εφραίμ

Ο Γέροντας Εφραίμ, κατά κόσμον Ιωάννης Μωραΐτης, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1928 στον Βόλο.

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη φτώχεια, βοηθώντας τον πατέρα του στην εργασία του.

Σε ηλικία μόλις 14 ετών του δημιουργήθηκε η επιθυμία να ακολουθήσει τον μοναχισμό, ωστόσο ο πνευματικός του δεν του έδωσε ευλογία να πάει στο Άγιο Όρος μέχρι να συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας του.

Στο Άγιο Όρος

Με την άφιξη του στο Άγιο Όρος, στις 26 Σεπτεμβρίου 1947, πήγε κατευθείαν στον γέροντα Ιωσήφ (Ησυχαστή), στη σπηλιά του Τιμίου Προδρόμου.

Tον αποδέχτηκε στην αδελφότητά του, και έκανε την κουρά του 9 μήνες αργότερα το 1948, δίνοντάς του το όνομα Εφραίμ.

Από υπακοή στον γέροντά του, ο μοναχός Εφραίμ χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια ιερέας.

Η ζωή στην αδελφότητα του γέροντος Ιωσήφ ήταν πολύ αυστηρή και ασκητική.

Μετά την κοίμηση του γέροντος Ιωσήφ το 1959, συγκεντρώθηκαν αρκετοί μοναχοί γύρω από τον γέροντα Εφραίμ που τον είχαν ως πνευματικό πατέρα.

Ηγούμενος

Το 1973 η αδελφότητά του μετακόμισε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου έγινε και ηγούμενός της.

Λόγω της φήμης του γέροντα Εφραίμ, η μοναστική αδελφότητα μεγάλωσε γρήγορα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info, του ζητήθηκε από την επιστασία του Αγίου Όρου να αναβιώσει και να επανδρώσει πολλά μοναστήρια στο Άγιο Όρος τα οποία έπασχαν από λειψανδρία, όπως τις Μονές Ξηροποτάμου, Κωνσταμονίτου και Καρακάλλου.

Αυτά τα μοναστήρια βρίσκονται υπό την πνευματική του καθοδήγηση μέχρι της κοίμησής του.

Επίσης, πολλά άλλα μοναστήρια στην Ελλάδα βρίσκονταν υπό την πνευματική καθοδήγηση του γέροντα Εφραίμ.

Όπως η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στις Σέρρες, της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Πορταριά του Βόλου και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πρώην μετόχι της Φιλοθέου, στη Θάσο.

Στις ΗΠΑ

Το 1979 έφθασε στον Καναδά για λόγους υγείας.

Παράλληλα με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, εξομολογούσε και δίδασκε τους απόδημους Έλληνες.

Η ποιμαντική του δράση, κατόπιν προσκλήσεων, από τον Καναδά εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ.

Έκτοτε οι επισκέψεις συνεχίσθηκαν και η ποιμαντική προσφορά του όλο και αυξανόταν.

Τότε σιγά-σιγά άρχισε να καλλιεργείται η σκέψη να ιδρυθεί μοναστήρι στην Αμερική, ώστε ο απόδημος ελληνισμός να έχει μια μόνιμη βάση πνευματικού ανεφοδιασμού.

Πράγματι άρχισαν ενέργειες και ιδρύθηκαν στην αρχή δύο μοναστήρια, το ένα στο Μόντρεαλ του Καναδά και το άλλο στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Ακολούθησε η ίδρυση και άλλων μοναστηριών, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν 19 μοναστήρια και να βρίσκονται υπό ίδρυση άλλα δύο.

Συνέχισε να είναι πνευματικός πατέρας ιερών μονών στο Άγιο Όρος και 8 γυναικείων μοναστηριών σε όλη την Ελλάδα, αλλά καθώς δεν ήταν πρακτικό να είναι ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, αφού έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Βόρεια Αμερική, παραιτήθηκε το 1990.

Τα μοναστήρια που έχει ιδρύσει

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, στην Αμερική έως σήμερα έχει ιδρύσει 19 μοναστήρια, 17 στις ΗΠΑ και 2 στον Καναδά, ανδρικά και γυναικεία, τα οποία υπάγονται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Καναδά.

Τα μοναστήρια αυτά βρίσκονται: δύο στη Φλόριντα, δύο στο Τέξας, δύο στο Σικάγο, δύο στη νότια Καρολίνα, ένα στη Νέα Υόρκη, ένα στην Ουάσιγκτον, ένα στην Πενσυλβανία, ένα στην Καλιφόρνια, ένα στο Ιλινόις, ένα στο Μίτσιγκαν, ένα στο Μόντρεαλ, και ένα στο Τορόντο. Επίσης, έχει ιδρύσει ένα γηροκομείο.

Ο γέροντας Εφραίμ, μέχρι την κοίμησή του, εγκαταβιούσε στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνα, λίγη ώρα μακριά από την πρωτεύουσα της Αριζόνα, το Phoenix, και κοντά στην πόλη Florence.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Ποια Πόλη ρε όρνια…. αυτά τα υπαγόρευε ο Σουλτάνος στους εκάστοτε πατριάρχες επι τουρκοκρατίας προκειμένου να κρατάνε πειθήνιους τους υποτελείς ραγιαδες και να πληρώνουν τα χαράτσια τους ….. και τους χρύσωνε τους πατριάρχες για να σας παραμυθιάζουν , και να τα κεριά , και τα λιβάνια , και τα άμφια , και τα χρυσά , και τα κτήματα τα καλύτερα , με τα φιρμάνια του Σουλτάνου στο καλύτερο μαντρόσκυλο του , την ΕκκλησιαΑΕ .

  2. Μακάρι να ήταν έτσι .Πολλά υποσχόμενα και ουσία γιοκ…..

  3. Ποια πόλη..;;;….. Εδώ τα Εξάρχεια και την νέα ζωή δεν μπορούμε να πάρουμε…

  4. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ……ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ? ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ……..ΑΝΘΡΩΠΟς ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ……….ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ !!! ΟΧΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ Η ΧΡΥΣΑΦΙΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥ ΣΑΣ
    ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ “ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ” ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΟΥ
    ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΙ ΑΠΟ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ……ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΑΓΙΚΑ………………….
    ΣΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!
    .ΕΠΙΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ…….ΜΑ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΟΕΙΔΕ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ….ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ………..ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ
    ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ……….ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΤΕ ΛΙΓΟ
    ΑΠΛΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ….!!!!
    ΟΤΑΝ Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ – ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΖΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΕΝΕΚΕΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΕΒΙΑΣ ΜΑΣ ….ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ………………………..

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΑ ΙΣΑ…..
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΕΒΕΙΑ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ !!!!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ…………..

    ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ..ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑ ΘΕΟΝ………………………………………………ΧΛΕΥΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ !!!

    ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ..ΚΑΤΑΛΑΒΕ………

  5. Αμαν αυτή η Πόλη,
    Η πολύ προφητεία με την Πόλη και τον Πόλεμο με την Τουρκία.
    Όλο πολεμάμε εμείς. Κάθε μέρα αναχαιτιζουμε πυραύλους και Τούρκους. ΤΌΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
    ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΡΏΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΑ ΚΑΙ ΑΦΉΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΗΣ

  6. τα νουμερα τα τζοκερ τα προφητευσε κανενας γεροντας;;;;;;;;;;;;;;
    α ρε νεαντερνταλ χριστιανοταλιμπαν

    1. Κανένας από όλους αυτούς δεν θα προφητεύσουν τους αριθμούς ούτε τη μεγάλη ζωή, για το λόγο αυτό απαρνήθηκαν τα εγκόσμια. Πάνε σε καμία χαρτορίχτρα ή κανένα μέντιουμ να σε αρμέξει. Από το όνομα και τα λεγόμενα σου, συμπεραίνει κανείς πόσο χαμηλό είναι και εσύ πόσο ρηχός χωρίς παιδεία.
      Μέρες που έρχονται, ο Χριστός δεν γεννήθηκε σε παλάτι αλλά σε σταύλο. Οπότε και σαν άσχετος κάτσε διάβασε λίγο αντί να κατηγορείς την εκκλησία. Τα γεγονότα είναι προ των πυλών.

  7. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ Η ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ & ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΖΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟΥΒΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ , ΖΩΑ Ε ΖΩΑ.

    1. Μίλησε το τελείως ζώο τώρα. Ποίμνιο = πρόβατο. Επιπροσθέτως είσαι κα ανορθογραφος…

  8. Το 1979 έφθασε στον Καναδά για λόγους υγείας.

    Φαινεται πως η ιατρικη στην Ελλαδα δεν επαρκει …….

    Ασε τωρα την προφητειολαγνεια που εχει αποχαυνωσει τους μαλακοελληνες …. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ Κων/πολη????? Εμεις εχουμε ηδη χασει τα αυγα και τα καλαθια με τη μαλακια που δερνει το ποπολο!!!!!

  9. Είπε της μαλ…. του και ο παππούς και Εκοιμήθη… αντε από εκεί που είσαι πάρε την πόλη..

    1. δεν σου εμοιαζε ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ.τον γνωρισες??ξερεις ποσα ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΚΑΝΕ.μπες και δεστα στο ιντερνετ.την ΠΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ παρουμε πολυ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ και οι ιδιοι οι ΤΟΥΡΚΟΙ.Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ τον γνωρισε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ .κοιτα αλλαξε ΣΤΑΣΗ γιατι θα ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΛΙΓΟ..Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ..σαν και σενα εχουμε ΕΚΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σαν ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΟΥΤΕ 30-40 ΑΤΟΜΑ..

Comments are closed.