Βoυτσάς-Καραγιάννη: 51 χρόνια μετά τη “Νύχτα Γάμου” και μία ημέρα πριν η πρωταγωνίστρια γίνει 79 σε κοινή εμφάνιση!

Κοινοποίηση:
2018_11_05_11_24_12_Photo8_nuxta_gamou-e1541417277723-900x676

H μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου Μάρθα Καραγιάννη, αύριο, 6 Νοεμβρίου έχει τα γενέθλιά της και θα γίνει 79 ετών.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της όπως το βρήκαμε στην ιστοσελίδα της Finos Films:

Η Μάρθα Καραγιάννη είναι μια εξαιρετική περίπτωση Ελληνίδας ηθοποιού για μία σειρά από λόγους. Αν και σπούδασε χορό, έγινε ηθοποιός. Με το ταλέντο να ξεχειλίζει τόσο στις ερμηνείες της όσο και στα χορευτικά της νούμερα στα μιούζικαλ, κατάφερνε να συναρπάζει και να καθηλώνει το κοινό. Ποτέ δεν πήρε τον απόλυτα πρώτο ρόλο, ξεχώριζε όμως μέσα από τις ταινίες συνόλου και καταγράφηκε στη συνείδηση του κόσμου, όχι απλά ως πρωταγωνίστρια, αλλά ως Σταρ! Ελκυστική γυναίκα με ακαταμάχητο στυλ, σαγήνευε τον αντρικό πληθυσμό και κέρδιζε τον θαυμασμό από τον γυναικείο.

Από μικρή μάθαινε χορό στη σχολή Μοριανόφ και μόλις 8 χρονών πρωτοεμφανίστηκε στη Λυρική σκηνή με το μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου. Το 1956, μαθήτρια ακόμα, απέκτησε άδεια ηθοποιού ως «εξαιρετικό ταλέντο», μετά την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Άγνωστος» του Ορέστη Λάσκου. Την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη θεατρική της εμφάνιση στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και Ψύλλοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μαρθα Καραγιαννη, Η γυναικαρα
    Χρονια Πολλα Μαρθα

Comments are closed.