Βόμβα από τον Κικίλια: «Τέλος οι δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε αλλοδαπούς – Θα πληρώνουν κανονικά»!

Κοινοποίηση:
kikilias

Οριστική παύση κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης των αλλοδαπών στην Ελλάδα και συνακόλουθα της επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού με τα σχετικά κονδύλια (τα οποία ανέρχονται σε περίπου 500 5κατ. ευρώ ετησίως) θα επέλθει με το σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από τους μη Ελληνες υπηκόους που τις κρατικές υπηρεσίες υγείας.

«Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χαμένο. Δεν θα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους», υπογραμμίζει σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε εγκύκλιο που απεστάλη στις Υγειονομικές Περιφέρειες αναφέρεται ότι όλες οι δημόσιες δομές της χώρας που χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών χωρών, οι οποίες καθίστανται ιατρικώς αναγκαίες ή επείγουσες κατά τη διαμονή αυτών στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν υπόψη τα κάτωθι:
– Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών με χρήση εντύπου Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) ή Πιστοποιητικού Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ), οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να πραγματοποιούν φόρτωση της σαρωμένης εικόνας του εντύπου σε αρχείο acrobat reader (.pdf), και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία χορήγησης της παροχής, προκειμένου να διασφαλισθεί η έγκαιρη αναζήτηση της δαπάνης από τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Φορείς.

– Στις περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι κατά τη στιγμή της χορήγησης της παροχής δεν φέρουν μαζί τους το κατάλληλο έντυπο δικαίωμα (ΕΚΑΑ) και εφόσον δεν προλαβαίνουν να προσκομίσουν εγκαίρως ΠΠΑ (σε περίπτωση νοσηλείας) οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να χορηγούν ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα παραστατικά στον ασφαλισμένο, προκειμένου ο δεύτερος να τα υποβάλει στον ασφαλιστικό του Φορέα για αποζημίωση όταν επιστρέψει στη χώρα του.

– Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε μη άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες ή Ελληνικής καταγωγής ομογενείς, σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και στα μέλη των οικογενειών αυτών, οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ.

– Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

36 Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό…Το πράγμα έχει ξεφύγει τόσο που δεν μαζεύεται με μια απλή ανακοίνωση,οπότε μας δουλεύουν…Οπως και να έχει, θα φανεί το πράγμα διότι ”ουδέν κρυπτόν…”.Για την ώρα ο κάθε ουρανοκατέβατος λαθροέποικος παίρνει με μηδενική συμμετοχή φάρμακα δεκάδων χιλιάδων ευρώ,την στιγμή που οι γηγενείς στίβονται με το 6% ”υπέρ υγείας” και πληρώνουν συμμετοχή που βαίνει συνεχώς αυξάνουσα,όπως και η συνεχιζόμενες εισροές νέων ”δικαιούχων” από Ασία,Αφρική και λοιπή υφήλιο…Και κουβέντα για αποτροπή,έστω και λεκτική…Η μόνη λύση είναι κλείσιμο συνόρων και απέλαση άμεση όσων δεν έχουν δικαίωμα πρόσφυγα…Αλλοιώς τελειώσαμε…

  2. Τροφή για τα πρόβατα που που όπως βλέπω είναι πολλά.Κοπάδια μάλιστα.
    Θα παρέχεται φυσικά νοσηλεία στον λάθρο και μετά θα υποβάλλουν τη δαπάνη για είσπραξη.Έτσι γίνονταν πάντα για ανασφάλιστους λάθρο και φυσικά εισπράτουμε το μακρύτερο.

  3. ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ (ΕΠΙΕΙΚΩΣ) ΦΡΕΝΤΟ88, ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΑΦΡΟΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Ή ΤΡΩΣ ΤΟΟΟΟΣΟ ΣΑΝΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΚΟ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ;;;;;;;; ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΝ΄ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΟΣ ΝΙΟΠΑΝΤΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΑΣ…………… ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ………Α, ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΜΟΥΦΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ;;;;;;;;;;;

    1. Αρα σκληρέ ρατσισταρε,προτιμάς την υπάρχων κατάσταση δηλ την δωρεάν νοσηλεία στους Ταλιμπάν γιατι ετσι κ αλλιως δεν έχουν ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα τους ή γιατι δε θα το επιτρέψουν οι μκο; Δε καταλαβα τι θελεις; Ο νόμος λέει τέρμα το φέσι στον εοπυυ.εξετασεις με επιβάρυνση τους κράτους σας ή ιδιωτικά.και εξωτερικο αυτο ειναι είτε είσαι Αφγανός,είτε είσαι Γερμανός,είτε είσαι Έλληνας. Το αν δε εφαρμοστεί ο νόμος ειναι άλλο. Πιο πολυ να φοβάσαι τους γιατρούς συνδικαλιστες και τα νοσοκομεία που έχουν δυνατά αριστερα σωματεία. Εσυ κάτσε περίμενε να απελαθούν οι ξένοι,ζησε το μύθο σου αλλα για αυτο κ οι «εθνικιστές» χαρακτηρίζονται βλάκες,στενόμυαλοι,συντηριτικουλες και αμόρφωτοι…

  4. Δηλ κάποιοι εδώ μεσα που το παίζουν σκληροί γαμιοληδες ρατσισταραδες κ ακραίοι γιατι σας χαλάει αυτο που δήλωσε ο Κικίλιας;; Πήγαινε ο κάθε Πακιστανός κ το σόι του νοσοκομείο για εξετάσεις, για νοσήλια,για ο,τιδήποτε κ δε πλήρωνε φράγκο. Τωρα θα του λένε «κύριε περάστε δώστε την καρτα νοσηλείας στο γκισέ κ ελάτε μετα στο ιατρείο…» ο εοπυυ θα αποζημιώνεται απο τα τρίτα κράτη.ετσι γίνεται σε όλο τον κόσμο,ετσι κ ο Έλληνας επισκέπτεται ιατρικές παροχές στον κόσμο, με την καρτα νοσηλείας.

  5. Χίλια μπράβο στον Κικίλια. Επιτέλους να μπει τάξη στο μπάχαλο που δημιούργησε ο Σύριζα.

    1. Εσυ άλλαξε πλευρό. Θα πιαστείς αν κοιμασαι συνέχεια απο την ιδια μεριά.
      Αληθεια τωρα πιστεύεις τον οποιοδήποτε πολιτικό;;; Δεν ξέρεις πως πολιτικός ισον ψεύτης;;; Ποτε επιτελους θα το μάθουμε;;;

  6. Επιτελους ο Ευκιλιας κοροιδευει τις μουσχαροκεφαλες και αυτες βελαζοντας τον επευφημούν,μουουου ρε βουδια σας δουλευει ψιλο γαζι και ο ευκιλιας.Τα λαθρο να δω ποιος θα τα πληρωσει.

  7. Τα νοσοκομεία – ιδίως στην παθολογική – έχουν καταντήσει γεροκομεία. Γέροι άνω των 80 ετών παρατημένοι εκεί για μήνες και καλά άρρωστοι. Τους πετάνε στα νοσοκομεία, έχουν πιάσει τα κρεβατια, απασχολούν πρoσωπικό και δεν μπορούν να τους διώξουν.
    Ανώτερη παραμονή μία εβδομάδα και μετά σπίτι…

  8. Τέτοια λενε στους χαζούς κι αυτοι τους χειροκροτάνε. Βρε απο θα πληρωςει ο Αφγανός, ο Πακιστανός, ο Σομαλός κλπ;;; Απο που εεε;;;; Ποσο ζωα μας εχουν κανει ρε παιδι μου, ποσο;;; Οι περισσοτεροι απο αυτους ερχονατι εδω άρρωστοι. Με φυματίωση, ελονοσία κλπ. Αν δηλαδη δεν εχουν να πληρώσουν τι θα τους κανουν;;; Θα τους αφήσουν χωρις θεραπεία να μολύνουν και ολον τον Ελληνικό πληθυσμό;;; Πάτε καλα μωρε;;; Η μόνη λύση, κλείνεις την πορτα του σπιτιού σου (της πατριδας σου) και ξεμπερδεύεις. Οςο η πορτα ειναι ανοιχτή, θα μπαίνει στο σπιτι σου οποιος θέλει, υποχρεωτικά λοιπον θα τον ταΐσεις, θα τον ποτίζεις και θα τον περιθαλψεις, αλλιως θα σε φάει ζωντανό. Λογικο δεν ειναι;;;;

  9. Το μέτρο, αν λέμε εφαρμοστεί θα είναι καλό. Εγώ δεν καταλαβαίνω όταν ο πάκι και ο κάθε λαθραίος χρειάζεται νοσηλεία από που θα τα πληρώσει . Όταν έχει νοσηλευτεί μετά άντε βρες τον να πληρώσει. Κανονικά δεν θα πρέπει να γίνεται δεκτός ούτε στα κέντρα υγείας ούτε πουθενά. Στη Γερμανία όταν πας δηλώνεις τόπο κατοικίας και πληρώνεις από την τσέπη σου 200 ευρώ μηνιαίως για υποχρεωτική ασφάλιση αλλιώς δεν μπορεις να μείνεις. Αυτό θα έπρεπε να γίνει και εδώ. Να απελάσουν όσους είναι λαθραίοι και οι υπόλοιποι να πληρώνουν μηνιαίως για να έχουν ασφάλεια αλλιώς στο παγκάκι.

  10. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;; ΦΙΛΕ ΜΑΚΗ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ……………

  11. ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΣ ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΑΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΑΜΣ ΛΕΦΤΑ.

  12. Δεν είναι μόνο οι Πακιστανοί,Ιρακινοί και λοιποί συγγενείς οι λάθρο που πρέπει να πληρώνουν….Είναι και Αλβανοί και γύφτοι (που έγιναν ξαφνικά Ρωμά)που πρέπει να πληρώνουν.Δεν γίνεται να γίνεσαι Έλληνας επειδή γεννήθηκες στην Ελλάδα…(.Ας περάσουν πρώτα εφτά γενεές και μετά βλέπουμε). Δεν πληρώνει κανένας από αυτούς ΤΙΠΟΤΑ και μόνο επιδόματα παίρνουν!!!!! Δουλεύουν μαύρα, δηλώνουν άποροι, γεννοβολάν σαν τα κουνέλια – άρα πολύτεκνοι – και τσιμπάνε όλα τα φράγκα του δημοσίου. Στα ταμεία που πληρώνουμε μόνο Έλληνες βλέπεις.Στα ταμεία επιδοτήσεων, μόνο από δαύτους. Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας….

  13. Αυτά είναι παπαριές για το θεαθήναι. Η λύση είναι μία. Άμεσες απελάσεις με συνοπτικές διαδικασίες και φύλαξη των συνόρων με σφαίρες. Όλα τα άλλα είναι αρχιπαπαριές όπως προείπα για να νομίζουν οι ηλίθιοι που τους ψήφισαν πως κάτι κάνουν….

  14. Μαλακίες… Δεν πλήρωναν και δεν θα πληρώνουν τα αράπια. Μπαίνουν και φεύγουν σαν τον κύριο. Μας έχουν βρει μαλάκες και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει παρά μόνο η άμεση απέλαση με το καλό ή με το ζόρι αν χρειαστεί. Μη μασάτε το σανό της Κυβέρνησης.

  15. Καιρος ηταν!!!!!! Φτανει πια να πληρωνουν μονο τα γνωστα υποζηγια και ολοι αυτοι οι παρεισακτοι να μην πληρωνουν δεκαρα και να στελνουν τα χρηματα στις πατριδες τους !!!!!! Να κοπουν και τα επειδοματα που τους δινουν και να γυρισουν στις πατριδες τους!!!!!!!! Η Ελλαδα ειναι σε οικονομικη κριση!!!!!!!!

  16. Επιτελους γεμιζουν τα νοσοκομεια με ρομα τοσα χρονια και τωρα με συριους κτλ και εμεις που πληρωνουμε τοσα χρονια στα ραντζα

  17. Α! Πα! Πα! Σε Ρατσιστη, πεσαμε! Και τωρα; Τι γινεται, τωρα; Δηλαδη, η αλλοδαπουιτα, που μας χρεωσε, κατι χιλιαδες ευρω, θα τα πληρωσει;;; Υ.γ. Αντε θυμα, αντε ψωνιο!

  18. Υπουργός με @ρχιδι@ ο ψηλός. Να αγιάσει το χεράκι του. Καιρός ήταν να τα κόψουμε τα τσάμπα σε όλους τους αλλοδαπούς σκ@τογυφτους, Ευρωπεους και μη!

  19. Αμήν. Πολύ δύσκολο όμως το βλέπω να εφαρμόζεται. Θα αρχίσουν οι ΜΚΟ και θα γκαρίζουν. Άσε τα Αλβανά και Πακιστανά να ουρλιάζουν στις πορείες τους κατά των Ελλήνων. Θυμόσαστε κάποτε στην πλατεία Κοτζιά τα Αλβανά που φώναζαν και έβριζαν τους Έλληνες? Τι κάναμε τότε? Επί πρωθυπουργίας Καραμανλή. ΝΔ και τότε.

  20. Κικιλια συγχαρηρηρια μη σταματας καθολου ολος ο κοσμος ειναι μαζυ σου εχεις δει οι λαθροεπικοι στα δωματια και οι μακακες οι Ελληνες στους διαδρομους και ξαπλα στρωματσαδα,εξαφανησε οτιδηποτε θυμιζει απλυτους μπολσεβικους και πολτικα αριστερα σκουπιδια !!!!!

  21. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΠΩΣ ΤΟ 40% ΕΙΑΝΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΖΟΝΙΑ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ 40 % ΣΚΑΤΟΦΥΦΤΟΙ, ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ….ΜΥΡΩΔΙΑ! ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΑΤΗΣ, ΚΛΕΨΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΛΠ
    ΜΟΝΟ ΤΟ 20% ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΜΕ ΠΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

  22. Επιτέλους! Και δεν είναι θέμα μίσους ή ρατσισμού. Είναι κοινή λογική. Αγοράζεις; Πληρώνεις. Κι’ αφού δεν πληρώνεις επειδή είσαι ουρανοκατέβατος, θα πληρώσεις την στιγμή της παροχής. Μπράβο! Αν και δεν το περίμενα από τον Τζένη…

  23. … Γερά με τσαμπουκά.
    Πρώτα ο ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης που πέρασε τα χίλια μύρια με αυτά που έζησε την τελευταία πενταετία από τους φασιστοαριστεροαπλυτους

  24. Μην κοροϊδευόμαστε!!! Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να πάει σε ένα νοσοκομειο, να χρήζει βοήθειας και να τον αφήσουμε να …. πεθάνει! Πολύ απλά μπορούμε να καλούμε τον πρέσβη που θα δηλώσει και να τον ρωτήσουμε αν αναλαμβάνει τα έξοδα. Αν ο πρέσβης αρνηθεί τότε πολύ απλά η πατρίδα του τον σκότωσε.

  25. Επιτέλους!!!! Μια κυβέρνηση που άρχισε για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια να ενδιαφέρεται για τον ΕΛΛΗΝΑ φορολογούμενο πολίτη!!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!

  26. Επί τέλους. Κάποιος να βάλη πάτο στο βαρέλι των δαπανών υγείας από αλλοδαπούς και μάλιστα υπηκόους τρίτων χωρών. Είναι εμφανές διά γυμνού οφθαλμού αυτό που συμβαίνει στα κρατικά μας νοσοκομεία. Το 20% των νοσηλευομένων είναι αλλοδαποί, εκτός Ευρωπαϊκής ενώσεως, κάτι το οποίο φαίνεται διά “γυμνού οφθαλμού”. Πακιστανοί , Αφγανοί και λοιποί Ασιάτες.
    Μήν σάς πώ ότι ένα από τα ισχυρότερα κίνητρά τους διά να εισέλθουν λαθραία στην Ελλάδα, είναι το
    γεγονός ότι παρέχεται δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία μας .
    Το τί γίνεται στα κέντρα υγείας της Αττικής και της Ελληνικής Επαρχίας είναι απερίγραπτο. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, που προέρχονται από χώρες με πολύ χαμηλό επίπεδο υγιειονομικής περιθάλψεως και αρρωσταίνουν συνέχεια. Ανεμβολίαστοι , αφρόντιστοι και φιλάσθενοι.
    Χορτάσαμε να ακούμε γιά “την δωρεάν περίθαλψη σε αλλοδαπούς¨” . Είναι φάρμακα , είναι πολύ ακριβά υγιειονομικά υλικά. Αυτά απλώς , τα πληρώνει ο ΄Ελληνας φορολογούμενος. Τίποτα δεν είναι δωρεάν.
    Αυτό πρέπει να το αντιληφθή ο ΄Ελληνας.
    Επίσης πρέπει να αντιληφθή ο ΄Ελληνας, ότι παρέχοντας περίθαλψη σε 2.000.000 ανασφάλιστους αλλο-
    δαπούς , οι οποίοι ουδέποτε εισέφεραν ασφαλιστικά στο σύστημα υγείας, αποβαίνει σέ βάρος της έγκαιρης περιθάλψεως των Ελλήνων νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Στις ουρές, στη σειρά των χει-
    ρουργείων και παντού.

    Επί τέλους. Συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό ο οποίος ετόλμησε. Περίθαλψη μόνον σε εκείνους οι οποίοι
    έχουν εισφέρει με τις κρατήσεις και τις εισφορές τους στο σύστημα.Οι άλλοι να πληρώνουν , κατά πράξιν και περίπτωσιν, σύμφωνα με τα ισχύοντα τιμολόγια. Αλλοιώς και τα νοσοκομεία θα καταντήσουν σαν την
    χρεωκοπημένη ΔΕΗ , την οποίαν όλοι κατακλέβουν, κανείς δεν ελέγχει και όλοι την αφήνουν απλήρωτη.
    Συγχαρητήρια και πάλι στον κ. Υπουργό.

  27. Πολλά μπράβο,γιατί δεν πάει άλλο πθα αυτή η κατάστασή

  28. ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ………….

  29. Επιτέλους να και μία καλή είδηση! Μέχρι σήμερα οι εγκυμονούσες των συνοριακών βαλκανικών χωρών ερχοντουσαν να γεννήσουν δωρεάν στα ελληνικά νοσοκομεία και τα έξοδα έβγαιναν από την άγρια (μέχρι αυτοκτονίας) φορολογία των Ελλήνων πολιτών.Ήμαρτον πια!

Comments are closed.