Βόλος: Συναγερμός για κρούσματα ψώρας στις φυλακές

Κοινοποίηση:
720_698628_a4ee95134c-a032d500c2e17c97

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το Σάββατο το μεσημέρι έρευνα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για πιθανά κρούσματα ψώρας, που εμφανίστηκαν σε κρατούμενους των φυλακών Βόλου στη συνοικία της Χιλιαδούς.

Το ενδεχόμενο να έχουν κολλήσει το παράσιτο δέκα εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στις δύο σχολικές μονάδες του καταστήματος κράτησης νέων, συνιστά κίνδυνο εξάπλωσης της μεταδοτικής νόσου του δέρματος εκτός φυλακών. Συναγερμός σήμανε όταν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος και Σ. Σαβελίδης αντίστοιχα ενημερώθηκαν από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο Δημοτικό και Γυμνάσιο στις φυλακές στη συνοικία της Χιλιαδούς για το ενδεχόμενο έγκλειστοι μαθητές τους με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή να έχουν κολλήσει ψώρα.

Στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου λειτουργούν δύο σχολικές μονάδες, το Δημοτικό τα πρωινά και το Γυμνάσιο τα απογεύματα. Σε αυτές φοιτούν έγκλειστοι. Την Παρασκευή υπήρχαν μαζικές απουσίες. Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι συνέβη στους μαθητές τους ενημερώθηκαν ότι βρίσκονται στο ιατρείο των φυλακών. Παρουσίασαν έντονο κνησμό και εξανθήματα και ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για ψώρα.

Τις πληροφορίες και τις ανησυχίες τους για τη μεταδοτική νόσο μετέφεραν άμεσα στους προϊσταμένους τους. Οι εκπαιδευτικοί δεν διδάσκουν μόνο στα σχολεία των φυλακών. Υπηρετούν και σε άλλες σχολικές μονάδες, ενώ έχουν ήδη έρθει σε επαφή με μέλη των οικογενειών τους και ανησυχούν μήπως τους έχουν θέσει σε κίνδυνο.

Άμεσα από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώθηκε η διευθύντρια Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χρυσούλα Κολημήτρα η οποία διεξάγει έρευνα γύρω από τις πληροφορίες. Πρόκειται όντως για ομαδικό κρούσμα ψώρας σε κρατούμενους και αν ναι πότε διαγνώστηκε και πότε ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο προσωπικό προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της μεταδοτικής νόσου εκτός φυλακών;

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και από το αποτέλεσμα θα προκύψει τι θα γίνει στη συνέχεια τόσο σε επίπεδο συνέχισης λειτουργίας των σχολείων όσο και μέριμνας για τους εκπαιδευτικούς

«Είμαστε ενήμεροι εδώ και λίγες ώρες για τις πληροφορίες αυτές. Βρισκόμαστε σε επαφή με τη Διεύθυνση Υγείας και τη Δευτέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων θα έχουμε πλήρη ενημέρωση», ήταν το μόνο που σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Επιβεβαιωμένα δύο κρούσματα

Αργά το βράδυ, η διευθύντρια υγείας Μαγνησίας, Χρυσούλα Κολημήτρα, επιβεβαίωνε ότι υπάρχουν δύο διαγεγνωσμένα κρούσματα σε ισάριθμους έγκλειστους από διαφορετικά κελιά ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστική ως προς την πιθανότητα κινδύνου μετάδοσης της νόσου του δέρματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνάς της έγιναν όλα τα προβλεπόμενα σε ό,τι αφορά στην υγιεινή στον χώρο των κελιών, ενώ οι δύο νοσούντες ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή που τους δόθηκε από δερματολόγο. Προληπτικά μάλιστα θεραπεία ακολουθούν και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι. Η κ. Κολημήτρα τόνισε ότι τόσο το προσωπικό των φυλακών όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Πηγή: taxydromos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: