«Βιβλική» καταστροφή άφησε πίσω της η κακοκαιρία στα Χανιά (BINTEO & EIKONEΣ)

Κοινοποίηση:
malandrakhs-tayroniths1

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Κρήτη με τα πιο σοβαρά προβλήματα να εντοπίζονται στο νομό Χανίων.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφονται στο νομό Χανίων μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας η οποία άφησε πίσω της κατολισθήσεις σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού, οδικού δικτύου αλλά και υλικές ζημιές σε κατοικίες και καλλιέργειες. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ οι περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ηρακλείου συνιστούν στους οδηγούς που κινούνται στις πληγείσες περιοχές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία των δήμων Κισσάμου, Πλατανιά (και των δημοτικών παιδικών σταθμών Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου), Καντάνου – Σελίνου καθώς και το δημοτικό σχολείο Κεραμείων του δήμου Χανίων.

Από προχθές, όταν και ξεκίνησε η θεομηνία, αρκετοί επαρχιακοί δρόμοι έκλεισαν εξαιτίας κατολισθήσεων, κατάρρευσης γεφυριών και πτώσης δέντρων με την τροχαία να απαγορεύει την κυκλοφορία στα εξής σημεία του επαρχιακού και δημοτικού δικτύου:

-Στο δρόμο από τη διασταύρωση Ορθουνίου προς Λαγκό – Πρασέ – Σέμπρωνα – Αγ. Ειρήνη – Ροδοβάνι

-Στον παρόχθιο δρόμο και το επαρχιακό δίκτυο Φουρνέ – Μεσκλά

-Στο δρόμο Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα (τμήμα Νερατζιά – Βουκολιές)

-Στο δρόμο Περιβόλια – Θέρισο

-Στον επαρχιακό δρόμο Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια – Μύλοι)

-Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά.

Κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης μαζί με αντιπροσωπεία από τους δήμους Χανίων, Κισσάμου και Πλατανιά πραγματοποιούν αυτοψία τα τελευταία 24ωρα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές την ώρα που η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για ζημιές οι οποίες ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.

Στο νομό Χανίων αναμένονται σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και οι βουλευτές, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής στο οδικό δίκτυο, τους οικισμούς και τις καλλιέργειες.

Ήδη, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοίνωσε ότι όσοι επλήγησαν από τη νεροποντή θα ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ή αποζημίωσης από το υπουργείο Οικονομικών.

malandrakhs-foyrne

malandrakhs-melska2

malandrakhs-tayroniths_0

malandrakhs-tayroniths1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: