Βία με κάθε είδους όπλο στα σχολεία – Πέντε κρούσματα σε 20 ημέρες

Κοινοποίηση:
sxoleia

Στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας η σχολική βία έχει αγγίξει επίπεδα που θα φάνταζαν αδιανόητα για την ελληνική κοινωνία πριν από μερικά χρόνια: μαχαιρώματα στους αύλειους χώρους, όπλα σε σχολικές αίθουσες, ξυλοδαρμοί μαθητών που καταλήγουν στο νοσοκομείο ύστερα από επιθέσεις στο περιθώριο των μαθημάτων.

Μέσα σε έναν μόνο μήνα τουλάχιστον πέντε σοβαρά κρούσματα βίας σε σχολιές μονάδες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με πιο πρόσφατο το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.

Σε λιγότερο από 20 μέρες έχουν παρατηρηθεί πέντε σοβαρά κρούσματα:

29/10 Κεφαλονιά 

  • 15χρονος ξυλοκοπείται στο Γυμμνάσιο Κεραμειών Κεφαλονιάς από μαθητή του ΕΠΑ Αργοστολίου

31/10 Ηλεία 

  • 15χρονος μαχαιρώνει συμμαθητή του στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας

01/11 Αθήνα

  • 14χρονος καταγγέλλει ότι συμμαθητής του τον χάραξε στο πρόσωπο με κλειδιά

13/11 Κρήτη

  • 15χρονος βγάζει πιστόλι (το οποίο απεδείχθη ρεπλίκα) στο 1ο  ΕΠΑΛ Μοιρών Ηρακλείου

18/11 Θεσσαλονίκη 

  • 13χρονος δέχεται επίθεση με σιδηρογροθιές στο 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας.

Την όξυνση του προβλήματος φαίνεται να έχει αντιληφθεί και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προσανατολίζεται στην τροφοδότητση των σχολικών κοινοτήτων με ψυχολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες «Των Νέων» στόχος του Υπουργείου είναι να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά πιλοτικό πρόγραμμα που θα προβλέπει έναν ψυχολόγο ανά πέντε σχολεία στο πρότυπο των ΕΠΑΛ όπου ήδη λειτουργεί οργανωμένη υπηρεσία ψυχολόγων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. “Την όξυνση του προβλήματος φαίνεται να έχει αντιληφθεί και το Υπουργείο Παιδείας”, η τεράστια ηθικολογία του υπουργείο παιδείας, που όποιος μαθητής δημοτικού, ΙΕΚ, λυκείου, πανεπιστημίου, απευθυνθεί γιατί είναι θύμα, δεν τον απαντάει ποτέ του.

    Χαρακτηριστική περίπτωση το διαφθορείο Δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης σχολική χρονιά 2014-2015 με διευθύντρια τη Μαρία Κορύτσα του Δημητρίου πολιτική μηχανικός, και τα πληθώρα κακουργήματα και περιστατικά βίας και καθημερινής απειλής κατά ζωής μαθητών ΙΕΚ που ευθύνεται, που δεν απάντησε ποτέ και κρύφτηκε όταν για κάθε νόμιμη χρήση και επίσημα έγινε προσφυγή στη διεύθυνση Δημοσίου ΙΕΚ Κατερίνης για σειρά αδικημάτων εις βάρος μαθητών όπου δεν απάντησε ποτέ για κάθε νόμιμη και επίσημη χρήση. Δεν έγινε προφορική προσφυγή στο ΙΕΚ Κατερίνης, γιατί δεν λογίζεται ποτέ ο προφορικός λόγος ως καταχωρημένος και επίσημος.

    Οι συνεργοί διευθύντρια Δημοσίου ΙΕΚ Κατερίνης Μαρίας Κορύτσας του Δημητρίου και ο υποδιευθυντής Ιωάννης Καϊτανίδης του Γεωργίου ηλεκτρολόγος αποφάσισαν και αρνήθηκαν να λογοδοτήσουν, δεν απάντησαν ποτέ και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για αυτό.

    Μόνο όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2015 απευθύνθηκε για τα κακουργήματα δημοσίου ΙΕΚ Κατερίνης & Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κατερίνης στο Υπουργείο Παιδείας [ μιας και το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε και αυτό επίσης λογοδοσία σε όποιον τι ζήτησε & αιτήθηκε επίσημα έως που τελείωσε η σχολική χρονιά 2014-2015 και κρυβότανε χυδαιότατα και θρασύτατα γιατί πρέπει η Στυλιανή (Λιάνα) Μακρίδου Κουκοδήμου μαθήτρια τότε ειδικότητας διακόσμησης δημοσίου ΙΕΚ Κατερίνης να λάβει πτυχίο από δήθεν σοβαρό ΙΕΚ ], μόνο τότε λοιπόν πολύ αργά μετά τη λήξη σχολικής χρονιάς 2014-2015 έγραψε χυδαιότατα ηθικολογικά το Υπουργείο Παιδείας, για να γίνει πιο γελοίο από ότι είναι, χωρίς φυσικά να πει ποτέ του γιατί αρνιόταν και δεν απάντησε τόσο καιρό και κρυβόταν.

  2. Παιδιά αν ξέρατε τι γίνεται στα σχολεία θα καταλαβαινατε ,σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την βία, όμως δυστυχώς τα παιδιά αυτά τα φτάνουν στα άκρα οι συμπεριφορές των καθηγητών και μετέπειτα των συμμαθητων . Τι να πρωτοπώ…ότι γίνεται face control και διακρίσεις από τους καθηγητές…ειδικά αν είναι κανένα παιδί γνωστού τους…δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να διαβάσει..οι συμμαθητές αυτοί πάλι αν τυχόν κάποιο παιδί διαπρέπει από εξυπνάδα από ήθος και από αξιοπρεπή συμπεριφορά..είναι το κόκκινο πανί γι αυτούς…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ …δυστυχώς

Comments are closed.