ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ Η ΕΥΡΩΠΗ! Ένας Βέλγος και 2 Ολλανδοί τζιχαντιστές έδωσαν συνέντευξη από το Idlib: “Είμαστε περήφανοι που είμαστε τρομοκράτες” [BINTEO]

Κοινοποίηση:
cebaceb1cf84ceb1ffokfok

H Λιβανέζα 34χρονη δημοσιογράφος Jenan Moussa, που δουλεύει για την αραβική τηλεόραση Al Aan, κατόρθωσε να μπει σ΄επαφή από το internet και να συνομιλήσει μ΄έναν βέλγο φλαμανδόφωνο τζιχαντιστή με σαφή προφορά της Αμβέρσας και 2 άλλους Ολλανδούς που βρίσκονται στην πόλη του Idleb στη ΒΔ Συρία..Αυτοί είναι παρόντες στη Συρία εδώ και 5 χρόνια  σύμφωνα με τη δημοσιογράφο.

 

Οι τρεις τρομοκράτες δίνουν συνέντευξη και μιλούν μασκοφόροι στην κάμερα  ενώ χρησιμοποιούν ψευδώνυμα. Ο Βέλγος αυτοαποκαλείται Abu Abdul Rahman al Belgiki. Η δημοσιογράφος αναφερόμενη στο Βέλγο τρομοκράτη είπε στην demorgen 9.8.18 ότι αυτός « ανήκε πρώτα στην Jabhat al-Nusra (Al-Qaida στη Συρία,), στη συνέχεια πήγε για λίγο στην ISIS και αργότερα επέστρεψε στην al Nusra, που μετεξελίχθηκε σε Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Αλλά τώρα να δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος».

Οι 3 ευρωπαίοι τζιχαντιστές αυτοπαρουσιάζονται ως οι  Abu Abdul Rahman al-Belgiqi, Abu Mohammed al-Holandi κι Abu al-Zubair al-Holandi. Ισχυρίζονται ότι είναι προστάτες του συριακού λαού.  « Είμαστε περήφανοι που είμαστε τρομοκράτες..Είμαστε τρομοκράτες αν με αυτόν τον τρόπο εσείς θέλετε να πείτε ότι είμαστε άτομα που βοηθάμε να σταματήσει η καταπίεση του συριακού λαού », δηλώνει ο Βέλγος τζιχαντιστής που δηλώνει ανεξάρτητος ενώ σύμφωνα με τη βελγική sudinfo δηλώνει ότι είναι εργάζεται ως μισθοφόρος για λογαριασμό διαφόρων ένοπλων ομάδων.

Οι ανεξάρτητοι δεν εντάσσονται στις ομάδες εδώ, αυτοί συνεργάζονται στρατιωτικά με πολλές ανάμεσά τους. Εμείς λέμε ότι είμαστε  10, 15, 20 ή 30 αδερφοί και θέλουμε να ενσωματωθούμε στρατιωτικά για οποιοδήποτε καθήκον. Επομένως κάθε φορά που το καθεστώς εξαπολύει μια επίθεση είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως τώρα στο Idleb, Lattaquié, Hama ή στο Χαλέπι. »όλη η προσοχή είναι επικεντρωμένη στο Idleb. Είναι λίγο πανικός και χάος« , διηγείται ο τρομοκράτης σε ένα βίντεο που διαδόθηκε στο Twitter κι αναμεταδόθηκε από το βέλγικο φλαμανδόφωνο VRT.

Oι 3 τζιχαντιστές εξηγούν ομοίως ότι θα πολεμήσουν ως το τέλος για το Idleb. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Jenan Moussa, η ιδιομορφία της μάχης του Ιντλίμπ που την κάνει να είναι στρατιωτικά διαφορετική από αυτή της Daraa είναι η παρουσία χιλιάδων ευρωπαίων τζιχαντιστών στην περιφέρεια του Ιντλίμπ. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις υπάρχουν 100.000 τζιχαντιστές ένοπλοι στο Ιντλίμπ.

Οι 3 εδρεύουν στην πόλη του Iblib, και ισχυρίζονται πως υπερασπίζονται το συριακό πληθυσμό από τις « βάρβαρες επιθέσεις του συριακού καθεστώτος και της σιίτικης πολιτοφυλακής », διατείνεται ο Abu al-Zubair al-Holandi ο ένας από τους 2 Ολλανδούς. Ο 1 από τους κύριους στόχους τους είναι να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους καθώς ο ίδιος λέει « αν το καθεστώς πλησιάσει πολύ την πόλη κάποιοι αδερφοί μας προσανατολίζονται να μετατοπίσουν τις οικογένειές τους προς τα τουρκικά σύνορα« .dh

O Abu Mohammed al-Holandi,o 2oς Ολλανδός θεωρεί ότι οφείλουν σεβασμό στην Al-Qaïda: « Διέπραξαν λάθη αλλά έκαναν πολλές θυσίες οφείλουμε να τους σεβόμαστε« . Μάλλον εννοεί  »ανθρωποθυσίες » ο τζιχαντιστής…

Πρώην μέλη της ISIS εκ των οποίων ξένοι  »μαχητές » μπόρεσαν να πάνε στο Idleb χάρη στις εγγυήσεις που προσφέρθηκαν από τοπικά τρομοκρατικά δίκτυα. Ο Βέλγος μαχητής διαβεβαιώνει ότι τρέφει ολοκληρωτική εμπιστοσύνη σε αυτούς τους τρομοκράτες : « Δεν θα μας προδώσουν […]  έχω ολοκληρωτική εμπιστοσύνη στην επιμονή των αδερφών μας. » Οι τρομοκράτες δηλώνουν ότι δεν φοβούνται να πεθάνουν θεωρώντας ότι έπαιξαν το ρόλο τους μαχόμενοι στη Συρία.

Πηγή: dimpenews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: