«Αόρατος θάνατος»: Το μυστικό ιπτάμενο όπλο της Κίνας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
wing_loong_0

Μπορεί η Ρωσία και οι ΗΠΑ να κυριαρχούν στην ειδησεογραφία για τους εξοπλισμούς και τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, αλλά η Κίνα εδώ και αρκετά χρόνια έχει μπει δυναμικά στο χορό των εξοπλισμών και πρόσφατα παρουσίασε ένα οπλικό σύστημα που πραγματικά προκαλεί εφιάλτες στη Δύση.

Πρόκειται για το μη επανδρωμένο βομβαρδιστικό Wing Loong II το οποίο ολοκλήρωσε τις δοκιμές του πριν από μερικές μέρες και βρίσκεται, σύμφωνα με αναλυτές, στην κόψη του ξυραφιού της τεχνολογίας.

Το βομβαρδιστικό drone της Κίνας θεωρείται συγκρίσιμο με το αμερικανικό MQ-9 Reaper, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές drone στον πλανήτη, με ταχύτητα που φθάνει τα 370 χλμ/ώρα, και μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα που χτυπούν στόχους σε απόσταση ως 25 μίλια.

Το πιο ανησυχητικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δύσης είναι ότι το Wing Loong II έχει εξαιρετικές stealth ιδιότητες και θεωρείται ότι μπορεί να περάσει από συστήματα ραντάρ χωρίς να γίνει αντιληπτό, χαρακτηριζόμενο ως «αόρατος θάνατος».

Η Κίνα, όμως, φαίνεται ότι δεν σταματά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζει και ένα υπερηχητικό μη επανδρωμένο σκάφος με το υποβλητικό όνομα «Σκοτεινό Ξίφος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: