Αφιέρωμα: Οι ελληνικές Ευρωεκλογές από το 1981 εώς το 2014

Κοινοποίηση:
EUROKOINOVOULIO11

Κάθε πέντε χρόνια, οι πολίτες της ΕΕ επιλέγουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το θεσμικό όργανο που εκλέγεται με άμεση ψηφοφορία και εκφράζει τα συμφέροντά τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ. Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την 9η, κατά σειρά, εκλογική αναμέτρηση και εκατοντάδες εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα γίνουν 705 μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit).

Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 ευρωβουλευτές. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς στο Ευρωκοινοβούλιο και την επόμενη σύνθεση της Επιτροπής, εξελίξεις που θα επηρεάσουν με τη σειρά τους όλη την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος τα επόμενα 5 χρόνια.

Διαβάστε την συνέχεια στο patkiout.gr

diavaste-makeleio

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. “Εδώ πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο σας ομιλεί ο ελεύθερος λαός………..”. Δαμανάκη η ΠΡΩΤΗ καριόλα που έθαψε τους Έλληνες ψαράδες. Τι κάνεις μωρή τώρα? που βρίσκεσαι? Τα οικονόμησες χοντρά μωρή, εις βάρος των Ελλήνων και ΥΠΕΡ των άλλων Ισπανών, Ιταλών και Γάλλων ψαράδων. Έλα από εδώ να σου τραβήξουμε ένα μανίκι μπας και δεις τον κόσμο με άλλα μάτια.

Comments are closed.