Αυτό είναι το ποδόσφαιρο: Απίθανο fair play των μικρών του Παναθηναϊκού! (βιντεο)

Κοινοποίηση:
48052504_370512026826069_1936023853759201280_n

Είναι από τις στιγμές που γίνεται αντιληπτό το με πόσο σωστό τρόπο λειτουργεί η Ακαδημία του Παναθηναϊκού προσπαθώντας να αναπτύξει τόσο σωστούς ποδοσφαιριστές αλλά ακόμα περισσότερο και σωστούς χαρακτήρες με την κατάλληλη νοοτροπία.

Στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα των Κ15, ένας παίκτης των Αρκάδων είχε πέσει στο έδαφος την ώρα που η μπάλα είχε φτάσει στην περιοχή τους με εκείνον του Παναθηναϊκού έτοιμο να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι ενώ το σκορ ήταν ακόμη ρευστό (2-1).

Παρ’ όλα αυτά, δεν επέλεξε να τελειώσει τη φάση αλλά να στείλει την μπάλα έξω κατόπιν παρότρυνσης από τον πάγκο της ομάδας ως ένδειξη fair play. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το βίντεο, μάλιστα, θα παρατηρήσετε ότι η φωνή που ακούγεται είναι του Τάκη Φύσσα. Φυσικά και πρόκειται για ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο από αυτά που αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας πως κάτι μπορεί να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αξίζει ιδιαίτερη μνεία και στον μικρό του Παναθηναϊκού που προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να βλέπει κανείς ένα παιδί 13-14 ετών να θυσιάζει ένα γκολ του για χάρη του «ευ αγωνίζεσθαι», ανεξαρτήτως της εντολής που του δίνεται από τον πάγκο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: