Αυτό είναι το κόλπο: Πόσο αντηλιακό πρέπει να βάζουμε σε κάθε σημείο του σώματος

Κοινοποίηση:
antiliako

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, και εκτός από τις εξορμήσεις μας στις παραλίες, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και την αντηλιακή προστασία, η οποία είναι απαραίτητη όχι μόνο… στις διακοπές και στη θάλασσα, αλλά και στην καθημερινότητά μας.

Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι το εξής: Ξέρουμε πραγματικά πόσο αντηλιακό πρέπει να βάζουμε σε κάθε σημείο του σώματός μας;

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι από εμάς, βάζουμε πολύ λιγότερο αντηλιακό από την απαιτούμενη ποσότητα που θα μας προσφέρει προστασία. Υπάρχει όμως και ένα κόλπο με το κουταλάκι του γλυκού, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να εφαρμόζουμε τη σωστή ποσότητα για να προστατευόμαστε από τις ακτίνες του ήλιου.

Σύμφωνα λοιπόν με τη βρετανική Ένωση Δερματολόγων, πρέπει να εφαρμόζουμε τουλάχιστον 6 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού αντηλιακής κρέμας, όσον αφορά στους ενήλικες με ένα μέσο σώμα.

Πρόσωπο και λαιμός

Ένας στους τρεις Βρετανούς δεν βάζει αρκετή ποσότητα αντηλιακού στο πρόσωπο και το λαιμό τους. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι μισό κουταλάκι του γλυκού, ωστόσο, ένας στους επτά δήλωσε πως χρησιμοποιεί λιγότερο από το 1/4.

Μπράτσα

Λιγότερο από το 50% χρησιμοποιεί αρκετό αντηλιακό στα χέρια. Οι ειδικοί λένε ότι χρειαζόμαστε ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού, αλλά ένας στους πέντε χρησιμοποιεί λιγότερο από το 1.4 του κουταλιού.

Πόδια

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι μισοί δεν εφαρμόζουν την σωστή ποσότητα αντηλιακού στα πόδια. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι ένα κουταλάκι του γλυκού ανά πόδι.

Στήθος και πλάτη

Η ιδανική ποσότητα είναι ένα κουτάλι του γλυκού για το στήθος και ένα κουτάλι του γλυκού για την πλάτη, αν και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν περίπου το 1.4 της συνιστώμενης ποσότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: