Αυτό είναι το έντομο που «τρώει» τα δέντρα της Αθήνας – Χιλιάδες τα κρούσματα

Κοινοποίηση:
1

Εκατοντάδες μουριές της Αθήνας έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς από το ξυλοφάγο έντομο (Xylotrechus chinensis).

Σύμφωνα με τους γεωτεχνικούς του δήμου Αθηναίων ήδη 300-350 έχουν ξεραθεί ή έχουν τέτοιο μέγεθος προσβολής που θα πρέπει να κοπούν. Επίσης, περίπου αλλά 1.000 έχουν εκδηλώσει συμπτώματα προσβολής.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνθηκε στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και συγκεκριμένα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, που υπέδειξαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και που ξεκινούν άμεσα να υλοποιούνται.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος, κάνει λόγο, για «μια περιβαλλοντική καταστροφή», τονίζοντας ότι «ο Δήμος της Αθήνας μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει τον πλούτο της πόλης. Αναλαμβάνουμε, είπε, όλες τις πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τα δέντρα που έχουν πληγεί, να σταματήσουμε την επέκταση της ασθένειας, να δώσουμε την τεχνογνωσία μαζί με τους επιστημονικούς φορείς όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την χώρα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Επι πρωθυπουργιας Σημιτη εφεραν στην Ελλαδα ενα εντομο για να εχουν οι παραγωγοι ρετσινιου καλυτερη παραγωγη. Η περιφημη βαμβακιαση.
    Χιλιαδες πευκα ξεραθηκανε, πολλοι βρηκαν ευκαιρια και τα εκοψαν για να χτισουν, οι δημοι στην πλειονοτητα τους δεν εκαναν τιποτα και -ως συνηθως- οι υπαιτιοι ουδεποτε λογοδοτησαν για αυτο το εγκλημα.
    ” Ελληνες-κωλοελληνες”.

  2. ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ (ΕΙΧΑ 4 ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ) ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΡΙΞΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ?????

  3. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΖΩΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ…..

Comments are closed.