Αυτοί θα μας προστατέψουν; Πόλεμος Περιφέρειας Αττικής με την Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας!

Κοινοποίηση:
KAKOKAIRIA-768x530

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον επίσημο λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής ανέβηκε ένα tweet που προειδοποιούσε για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Αττική. Στο tweet γινόταν λόγος για έκτακτη ενημέρωση από το ΚΕΠΠ/ΓΓΠΠ.

Το tweet όπως είναι φυσικό αναπαράχθηκε άμεσα από τα μέσα ενημέρωσης, της ΕΡΤ συμπεριλαμβανομένης.

Λίγο αργότερα η Πολιτική Προστασία εξέδιδε διάψευση στην οποία αναφερόταν:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και ρεπορτάζ στα οποία γίνεται αναφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση. Οι πολίτες για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων παρακαλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ».

Διάψευση της διάψευσης!
Λίγες ώρες αργότερα η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε με τη σειρά της δελτίο τύπου με το οποίο επιτίθεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κάνει λόγο για «επικοινωνιακές διαψεύσεις».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Περιφέρειας καταλήγει:

«Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ».

Όλη η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σχετικά με δήθεν «σύγχυση» μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Με αίσθημα ευθύνης η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει έγκυρα τους πολίτες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν δημοσιευμάτων περί δήθεν «σύγχυσης» στην ενημέρωση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σχετικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική, αλλά και της σχετικής διάψευσης της ΓΓΠΠ, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δεν υπήρξε καμία σύγχυση. Συγκεκριμένα:

· Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ) της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

· Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ευθύνης, πάντοτε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών.

Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: