Αυτή η μανούλα, έχει να πάει τουαλέτα για χρόνια! Ο λόγος; Θα σας σοκάρει…

Κοινοποίηση:
3325

Αυτή η μανούλα, έχει να πάει τουαλέτα για χρόνια! Ο λόγος; Πραγματικά θα σας σοκάρει…

Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι δεν θέλουν να συζητάνε και πολύ. Οι ασθένειες ανήκουν σίγουρα σε αυτή την λίστα. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Αλλά η 32χρονη Krystal Miller από την Αυστραλία δεν είναι από αυτούς τους ανθρώπους.

Εάν την κοιτάξει κανείς, θα νομίζει πως είναι μία φυσιολογική γυναίκα. Αλλά στην πραγματικότητα, υποφέρει από μία πολύ δύσκολη ασθένεια και προσπαθεί πολύ να σπάσει τα ταμπού και να μιλήσει γι’αυτό.

Όταν ήταν μόλις 15, διαγνώστηκε με την ασθένεια του Crohn. Είναι μία πολύ επιθετική ασθένεια του στομάχου και των εντέρων που προκαλεί χρόνιο στομαχόπονο, διάρροια και έντονους πόνους στο έντερο.

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι τι το προκαλεί, αλλά γνωρίζουν πως είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που μπορεί να κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη.

Η ασθένεια αυτή έχει κάνει τη ζωή της μια πραγματική κόλαση. Ένιωθε μονίμως κουρασμένη, ακόμα και μετά από 15 ώρες ύπνου. Δεν μπορούσε να πάει για φαγητό κάπου, γιατί πήγαινε συνεχώς στην τουαλέτα επειδή φοβόταν μην γίνει κάποιο ‘ατύχημα.’

Μερικές φορές πήγαινε έως και 6 φορές σε μία ώρα… Προσπαθούσε να χαλαρώσει και να περάσει ωραία, αλλά μέσα της είχε κουραστεί να είναι συνεχώς άρρωστη.

Το περιγράφει σαν να έχει συνεχώς τροφική δηλητηρίαση. Της πήρε πολύ χρόνο για να το αποδεχτεί. Αλλά τώρα θέλησε να βγει δημόσια και να μιλήσει για την εμπειρία της, έτσι ώστε να δώσει δύναμη και σε άλλους που παλεύουν με χρόνιες ασθένειες.

‘Όταν έγινε η διάγνωση δεν ένιωθα καθόλου άνετα. Εάν κάποιος πήγαινε στο μπάνιο μετά από μένα ήθελα να κλάψω γιατί ένιωθα πολύ ντροπή. Δεν το άντεχα και προσπαθούσα με κάθε τρόπο να κρύψω την ασθένειά μου. Έτσι άρχισα να απομονώνομαι όλο και περισσότερο.’

Αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν. Όταν η Krystal έγινε 22, η ασθένειά της είχε χειροτερέψει τόσο πολύ που έπρεπε να αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι από το έντερό της. Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να της δώσουν μία εναλλακτική ‘έξοδο’.

Αυτό σήμαινε πως η Krystal θα είχε μία τρύπα στην κοιλιά της με μία σακούλα κολλημένη πάνω. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει το έντερό της, όλα τα περιττώματα πηγαίνουν στη σακούλα. Στην αρχή δεν ένιωθε καλά με αυτό.

Αλλά μετά από λίγο καιρό που το συνήθισε ένιωσε σαν να απελευθερώθηκε. Δεν ήθελε πια να το κρύβει – ήθελε να μοιραστεί τη ζωή της, τη σακούλα, τα πάντα, με όλο τον κόσμο.

Σκέφτηκε το ψευδώνυμο «Bagladymama» και άρχισε να μιλάει ανοιχτά για όσα της συνέβαιναν – τα καλά, τα κακά και τα άσχημα.

Μίλησε και για τον υπέροχο άντρα που έχει δίπλα της να την στηρίζει, όπως και για το πόσο δύσκολο της ήταν να γεννήσει.

Έχει μία πανέμορφη οικογένεια και έχει μάθει να χαίρεται και να εκτιμάει τη ζωή.

Τα παιδιά της έμαθαν από νωρίς πως η μητέρα τους ήταν ‘διαφορετική’, αλλά και πως δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός. Είναι σημαντικό για εκείνη να συνειδητοποιήσουν άτομα με χρόνιες ασθένειες πως δεν χρειάζεται να ντρέπονται για τον εαυτό τους.

Το μήνυμά της είναι: ‘Κανείς δεν βιώνει αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Δεν απαγορεύεται να εκνευριζόμαστε. Δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά δεν πειράζει. Μπορούμε ακόμα να νιώθουμε ελκυστικοί. Θα υπάρξουν δύσκολες μέρες, αλλά αυτές τις μέρες θα πρέπει να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε να προχωράμε. Γιατί οι καλές μέρες το αξίζουν!’

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΚΑΛΆ? ΚΑΘΑΡΤΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΚΕΊ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ?

    1. Ειτε δεν διαβασες ειτ δεν καταλαβες οτι ακριβως το αντυιθετο ηταν το προβλημα της

Comments are closed.