Αυτά είναι τα νέα διαβατήρια των Σκοπίων-Τι αναγράφεται στην σφραγίδα (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΔΙΑΒ

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών την περασμένη Τρίτη, τα Σκόπια έλαβαν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές στα επίσημα έγγραφα.

Το νέο όνομα της χώρας αναγράφεται πλέον στους επίσημους ιστότοπους της κυβέρνησης και των υπουργείων της χώρας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να αντικαταστήσει τις σφραγίδες και τα χαρτόσημα εντός δύο εβδομάδων.

Στο ενδιάμεσο, το υπουργείο Εσωτερικών, κατά την έξοδο ή είσοδο στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, θέτει σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν σε πολίτες της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Μάλιστα, σκοπιανά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες με τις πρώτες αλλαγές στα διαβατήρια των πολιτών της γείτονος, στις οποίες διακρίνεται η σφραγίδα. Αυτή είναι τρίγλωσση -τοπική γλώσσα, αγγλικά, γαλλικά- και αναγράφει «Το παρόν διαβατήριο είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» («This passport is property of the Republic of North Macedonia»).

σφρα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: