Ασταμάτητη η Σίτι πήρε και το Κύπελλο Αγγλίας! (video)

Κοινοποίηση:
Μάντσεστερ Σίτι

 

Το απόλυτo σάρωμα εγχώριων τίτλων πραγματοποίησε την  εφετινή σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι.

Το συγκρότημα του Πεπ Φγκουαρντιόλα, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της Premier League σήκωσε με εμφατικό τρόπο και το Κύπελλο Αγγλίας συντρίβοντας με το εντυπωσιακό 6-0 την Γουότφορντ κάνοντας το τρεμπλ!

Κάπως έτσι, οι «πολίτες» έγιναν οι πρώτοι που κατάφεραν να πάρουν και τους τρεις εγχώριους τίτλους σε μια σεζόν και ο Καταλανός τεχνικός προσέθεσε ακόμη ένα σπουδαιο επίτευγμα στην προπονητική του καριέρα.

Τον χορό των τερμάτων για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε στο 26’με τον Νταβίντ Σίλβα να σκοράρει με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και να βρίσκει δίχτυα μετά από 2066 λεπτά!

Αυτό το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών της Σίτι που «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους. Έφτιαχναν φάσεις, ο Αουρέλιο Γκόμες «έβγαζε» ότι μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 38ο λεπτό. Μετά από σκαφτή μπαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα, ο Στέρλινγκ έκανε το τελείωμα σχεδόν από την γραμμή του… άουτ και ο Ζέσους πάνω στην γραμμή του «έκλεψε» το γκολ για το 2-0.

Η παρουσία του Ντε Μπρόινε έφερε ώθηση και στο 61′ ο Βέλγος πέτυχε το 3-0. Ο Ζέσους έκανε την υπέροχη ασίστ, ο Ντε Μπρόινε με απίθανη προσποίηση άδειασε τον Γκόμες και πανηγύρισε έξαλλα. Οι Πολίτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, συνέχισαν την πίεση και στο 68′ ήρθε το τέταρτο γκολ! Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Ντε Μπρόινε μοίρασε και ο Ζέσους στην 100η του συμμετοχή με τα γαλάζια πέτυχε το 4-0! Η πρωταθλήτρια δεν έμεινε εκεί, ήταν ορεξάτη και στο 81′ ήρθε ακόμα ένα γκολ. Ο Μπερνάρντο με υπέροχη προσπάθεια και ασίστ μοίρασε στον Στέρλινγκ για το 5-0! Εξάλλου, ο Αγγλος φορ έφτασε τα 25 γκολ στη σεζόν, μετρώντας παράλληλα και 15 ασίστ.

Συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι, με τους ποδοσφαιριστές της Γουότφορντ να γίνονται… έρμαιο στις ορέξεις τους! Ο Στέρλινγκ στο 81’ έδωσε… αέρα πέντε τερμάτων στην ομάδα του και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0 για την Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να ισοφαρίζει την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη σε τελικό (σσ. το 1902-03 η Μπέρι είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Ντέρμπι).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουντογκάν (73′ Σανέ), Νταβίντ Σίλβα (79′ Στόουνς), Μαχρέζ (55′ Ντε Μπρόινε), Γκάμπριελ Ζέσους, Στέρλινγκ

Γουότφορντ: Γκόμες, Φεμένια, Μαριάπα, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Ντεουλοφέου (66′ Γκρέι), Χιουζ (73′ Κλέβερλι), Καπού, Ντουκουρέ, Περέιρα (66′ Σάκσες), Ντίνι

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: