«Αστακός» η Αθήνα για το συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί μετρό

Κοινοποίηση:
1325233_19052543-768x512

Επί ποδός βρίσκοναι οι αστυνομικές Αρχές εν όψει του αυριανού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τον εως τώρα προγραματισμό, σχεδόν 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το συλλαλητήριο το οποίο ξεκινά στις 2 το μεσημέρι.

Αύριο, Κυριακή, θα είναι ανοιχτά και τα καταστήματα, ωστόσο θα υπάρχουν δυσκολίες για την πρόσβαση στο κέντρο. Από την Τροχαία αναμένονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σχετικά με τους κλειστούς δρόμους. Παράλληλα, επιστρατεύονται drones και ελικόπτερα, τα οποία θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ θα τοποθετηθούν από νωρίς το πρωί ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια. Για το συλλαλητήριο αναμένονται δεκάδες λεωφορεία, τα οποία όμως δεν θα φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία από την Νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν κόσμο στο Συγγρού-Φιξ και από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη.

Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης στα γήπεδα ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς ο σταθμός του Συντάγματος θα είναι κλειστός. Ενδέχεται ωστόσο αυτό να αλλάξει και να κλείσουν και άλλοι σταθμοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω του αυριανού (Κυριακή 20-1-2019) συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 22.00΄της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00΄ της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.).

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝΤΟ ΚΙΝΑΛ ΔΛΔ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΛΔ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΑΝ ΓΕΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ

  2. ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ;;;;;;;;;;;;;;; Α, ΞΕΧΑΣΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ…………………….

Comments are closed.