Αρχίζει νέος κύκλος! Καλούνται για κατάθεση Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος

Κοινοποίηση:
Untitled-11

Nέος κύκλος διερεύνησης ανοίγει στην υπόθεση της Novartis, με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή να καλεί σε κατάθεση τρία πολιτικά πρόσωπα. Αφορμή, οι καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος μέχρι πρότινος προίστατο των ερευνών για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά παραιτήθηκε καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και λάθος χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Ειδικότερα, την ερχόμενη εβδομάδα, το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου αναμένεται να περάσουν οι κ.κ Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι μετά την εμπλοκή του ονόματος τους στην υπόθεση από τους προστατευόμενους μάρτυρες, κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (σ.σ ο κ. Σαμαράς) κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Από το εισαγγελικό γραφείο του κ. Ζαχαρή και του κ. Σοφουλάκη θα περάσει όμως και ο αντεισαγγελέας κ. Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος έχει στραφεί σε βάρος των συναδέλφων του εισαγγελέων κατά της διαφθοράς. Οι τελευταίοι, που επίσης έχουν καταθέσει αναφορές, θα εξεταστούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την υπόθεση της Novartis μένει ανοιχτή ως προς τα πρόσωπα των κ.κ Δημήτρη Αβραμόπουλου και Άδωνι Γεωργιάδη, έχει μπει στο αρχείο για άλλα 7 πολιτικά πρόσωπα, ενώ έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: