Αρνούνται να παίξουν γκέι ρόλους αυτοί οι διάσημοι ηθοποιοί

Κοινοποίηση:
1

Οι ηθοποιοί πολλές φορές καλούνται να υποδυθούν ρόλους εντελώς διαφορετικούς με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις τους, ωστόσο το γνωρίζουν και οι ίδιοι καλά πως αυτή είναι η δουλειά τους.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που έχουν «κόκκινες γραμμές» και αρνούνται πεισματικά να υποδυθούν τους ομοφυλόφιλους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ο Samuel L. Jackson έχει μια μακρά πορεία στον κινηματογράφο και έχει υποδυθεί ό,τι ρόλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Playboy, ο Jackson ανέφερε ότι ένας ομοφυλόφιλος χαρακτήρας είναι ίσως ο μόνος ρόλος που δεν θα δεχόταν, καθώς δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να φιλήσει έναν άλλο άντρα. Το 2016 μάλιστα πρωταγωνίστησε στο Cell που βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα με ομοφυλόφιλο χαρακτήρα, αλλά αυτή η σημαντική λεπτομέρεια δεν μεταφέρθηκε ποτέ στην ταινία και τώρα ξέρετε τον λόγο πίσω από την αλλαγή.
Αν και ο Justin Bieber δεν επαγγέλλεται ηθοποιός αλλά τραγουδιστής έχει κάνει τα περασματάκια του σε κάποιες σειρές. Ο Bieber πριν καιρό είχε συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με τίτλο Uber Girl, αλλά σύμφωνα με τον σεναριογράφο Pete O’Neill, όταν διάβασε όλο το σενάριο αρνήθηκε, επειδή υπήρχε μέσα μια σκηνή στην οποία έπρεπε να κάνει σεξ με έναν χορευτή. Πολλοί φαν τον είχαν επικρίνει τότε, αλλά τελικά οι Beliebers είναι πολύ μεγαλόψυχοι και το ξέχασαν σύντομα.

Ο «βασιλιάς του awesomeness», καθώς και ο λόγος για μερικά από τα καλύτερα ανέκδοτα στον πλανήτη, Chuck Norris, δεν έχει και τόση πλάκα τελικά. Ένθερμος υποστηρικτής του αντι-ομοφυλοφιλικού κινήματος, ο Norris συμμετέχει μέχρι και σε διαδηλώσεις κατά των gay. Περίπου ένα χρόνο πριν, όταν ρωτήθηκε για το θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων, ο Norris δήλωσε ότι ο γάμος είναι μια ιερή ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ο κωμικός ηθοποιός Κevin Hart έχει υποδυθεί αρκετούς ξεκαρδιστικούς ρόλους στο Ride Along, Grudge Match, Get Hard και μια μακρά λίστα άλλων αλλά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης αποκάλυψε ότι απέρριψε έναν ομοφυλοφιλικό ρόλο στον Tropic Thunder. Όταν ερωτήθηκε περαιτέρω εάν θα έπαιζε έναν gay χαρακτήρα, ο Hart απάντησε αρνητικά επειδή έχει λέει… ανασφάλειες. Υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και θεωρεί τον εαυτό του πολιτικά ορθό, αλλά δεν πιστεύει ότι δεν θα μπορούσε να υποδυθεί έναν gay. Δεν μας έπεισε και πολύ η απάντηση…

Ο Mike Epps, παρουσιάστηκε σε πολλές ταινίες από το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το 1997, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι θα απορρίψει οποιονδήποτε gay ρόλο. Το 2009 είχε κατηγορηθεί κιόλας ότι χτύπησε έναν ομοφυλόφιλο κάμεραμαν, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο αρνήθηκε να βγει φωτογραφία με έναν θαυμαστή που ήταν gay. Παρόλο που ο ηθοποιός αρνείται ότι είναι ομοφοβικός, είναι δύσκολο να τον πιστέψει πλέον κάποιος.

Ο Mark Wahlberg είναι ένας από τους πλουσιότερους ηθοποιούς του Hollywood και θεωρείται τόσο περιζήτητος που έχει την επιλογή να διαλέγει μόνο τους «ασφαλείς» ρόλους που εκείνος επιθυμεί. Το 2005 απέρριψε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο βραβευμένο με Όσκαρ Brokeback Mountain, εξαιτίας του περιεχομένου των σκηνών και μάλιστα αντέδρασε πολύ επιθετικά τότε. Μια βόλτα επίσης σε παλαιότερα άρθρα του internet δυστυχώς καθιστά τον σταρ αρκετά ομοφοβικό αφού δεν έχει διστάσει ακόμα και να χτυπήσει ανθρώπους…

Ο Luke Grimes είχε υποδυθεί τον James σε κάποια επεισόδια της σειράς True Blood, όμως δεν χάρηκε και πάρα πολύ όταν έμαθε ότι οι δημιουργοί τον προόριζαν για bisexual. O Grimes αποχώρησε τότε από τη σειρά με αρκετά θεαματικό τρόπο βρίζοντας και απειλώντας τους πάντες.

Ο Mel Gibson δεν είναι καθόλου επιθυμητός στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αφού έχει κάνει κατά καιρούς πολλά ομοφοβικά σχόλια, μεταξύ των οποίων: «Όλοι μα όλοι τον παιρ@*(& από τον κ*&. Έχω γίνει ηθοποιός παρά το γεγονός αυτό. Αλλά με αυτό το βλέμμα, ποιος θα σκεφτεί ότι είμαι τέτοιος; Θα ήταν δύσκολο. Μήπως ακούγομαι σαν ομοφυλόφιλος; Μιλάω σαν αυτούς; Κουνιέμαι έτσι εγώ;». Οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι ο Gibson θα ζητήσει κάποια συγγνώμη για τα υποτιμητικά του σχόλια ωστόσο αργότερα ανέφερε σε συνέντευξη στο Playboy το εξής: «Θα ζητήσω συγγνώμη όταν παγώσει η κόλαση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σταματήστε επιτέλους το παραμύθι του «ομοφοβικού». Ότι και να προσπαθείτε να κάνετε η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά. Φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει την ζωή του όπως εκείνος επιθυμεί αλλά μακριά από τα παιδιά και την ψυχή τους. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα ανδρόγυνα που είναι ακατάλληλοι για γονείς και δυστυχώς είναι πολλά…! Η ανωμαλία του καθενός, από όπου Λαϊνά προέρχεται αυτή, χρήζει ψυχιατρικής υποστήριξης……..

Comments are closed.