Αρναούτογλου: Σημαδιακός ο καιρός της σημερινής μέρας για τον καιρό όλου του χειμώνα

Κοινοποίηση:
arnaoutoglou-768x398

Καιρός – Αρναούτογλου: Τι σημασία έχει η 14η Οκτωβρίου για τον καιρό όλο τον χειμώνα;

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο facebook με τίτλο «14 Οκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς» εξηγεί τη σημασία του σημερινού καιρού. Πιο συγκεκριμένα, μιλά το «Primstaven», το οποίο έχει την σημασία του για το πώς θα είναι ο καιρός όλο τον υπόλοιπο χειμώνα!

Αναλυτικά αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου:
«14 Οκτωβρίου: Σημαδιακή για τον καιρό του χειμώνα η σημερινή ημέρα για τους Νορβηγούς και τους Δανούς!

Το Primstaven είναι ένα αρχαίο ημερολόγιο όπου κάθε μέρα χαρακτηρίζεται και με μια εγκοπή σε μια ξύλινη ράβδο. Στη μια πλευρά απεικονίζεται η θερινή περίοδος, όπου η πρώτη καλοκαιρινή ημέρα ξεκινά στις 14. Απριλίου-13. Οκτωβρίου. Η άλλη πλευρά της ξύλινης ράβδου απεικονίζει το πρώτο χειμερινό μισό, όπου η πρώτη χειμερινή ημέρα είναι 14η. Οκτωβρίου –13. Απριλίου.Το μεσοχείμωνο θεωρείται η 14η. Ιανουαρίου και το Μεσοκαλόκαιρο η 14η Ιουλίου.

Για τους Νορβηγούς και τους Δανούς λοιπόν η πρώτη μέρα του χειμώνα (σήμερα) λέει για το τι καιρό θα κάνει το υπόλοιπο του χειμώνα. Αν ο καιρός είναι σήμερα καλός θα επικρατήσει γενικά ένας σχετικά ήπιος χειμώνας με το πρώτο χιόνι να κρατά για πολύ καιρό», αναφέρει συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου!

Αν η σημερινή ημέρα είναι κρύα τότε ο χειμώνας θα έχει πολύ χιόνι. Αν ο ουρανός γίνει πρασινωπός σήμερα, ο παγετός θα έρθει σύντομα. Η σημερινή ημέρα είναι καλή και σχετικά ζεστή αλλά με παγετό τη νύχτα, προβλέπεται βροχερός καιρός μετά από τρεις ημέρες!

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: