Από τις 40.000 στις 3.000: Αυτοί είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Κοινοποίηση:
ert_1

Μετά την αποκάλυψη των προσώπων που θα τρέξουν το πρότζεκτ της νέας ΕΡΤ, η κουβέντα άρχισε να περιστρέφεται γύρω απ’ τους δημοσιογράφους που θα αναλάβουν τις πολιτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και δυνατά, ‘ένα μείζον ερώτημα που προκύπτει όμως είναι αν η ΕΡΤ μπορεί να καλύψει τα υψηλά συμβόλαια της αφάν γκατέ των δημοσιογράφων.

Η απάντηση δόθηκε (εμμέσως) από μια ανάρτηση που έκανε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, για τα ποσά που έπαιρναν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προ και μετά μνημονίου. Έγραψε ο κ. Πεταλωτής:

«Τα περί ΕΡΤ δεν με εκπλήσσουν. Πλέον. Μόνον μία απορία θα ήθελα να λύσω. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει 35άρια και 40άρια μισθούς τον μήνα σε διάφορες φίρμες για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν άλλων κυρίως.

Βάλαμε αμέσως πλαφόν τις 3.000 ευρώ το μήνα. Μην αντέχοντας την υποβάθμιση έφυγαν. Και γίνανε κάποιοι ορκισμένοι εχθροί μας φυσικά. Βρέθηκαν εργατικοί, αντικειμενικοί, αξιοπρεπείς που δούλεψαν με τους νέους μισθούς. Η απορία μου συνίσταται στο εξής: οι μισθοί από τότε, που η κρίση εκδηλώθηκε, αποκαλύφθηκε το βάθος της, η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο σαρώνει, πώς κυμαίνονται άραγε;

Η ΕΡΤ μετά το μαύρο, τι δίνει άραγε και κυρίως τι θα δώσει σε όσους θα αντικαταστήσουν τους μέχρι χθες (αν μπορεί να αντικατασταθεί μια Ακριβοπούλου βέβαια …). Αυτά θα μπορούσε να τα ρωτήσει και κάποιος Βουλευτής».

Το Dailymedia συνομίλησε με παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με την ΕΡΤ και έχουν εικόνα τόσο για τις εσωτερικές όσο και για τις εξωτερικές παραγωγές της δημόσιας τηλεόρασης και έμαθε ότι τα ποσά των 40.000 ευρώ που ανέφερε ο κ. Πεταλωτής δεν υπάρχουν πλέον.

Ένας δημοσιογράφος πρώτη γραμμής μπορεί να φτάσει έως τα 2.500 ευρώ (μεικτά) τον μήνα. Αυτό είναι το ταβάνι και ασφαλώς δεν αφορά σε όλους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Η πλειονότητα αμοίβεται με μισθούς πέριξ των 1000 ευρώ.

Οπότε για να δελεαστεί ένα μεγάλο όνομα να κλείσει στην νέα ΕΡΤ που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, θα πρέπει να αναλάβει εκπομπή η οποία θα είναι εξωτερική παραγωγή, καθώς εκεί υπάρχουν κάποια παραθυράκια παραπάνω.

Ακόμα και έτσι όμως με… παραθυράκια και άλλες αλχημείες το ποσό δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 4000 ευρώ το μήνα.

Πηγή: dailymedia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. 4000 € για να μας σερβίρουν ψέμματα!!!

  2. Αγγελε καλά τα λες…
    Κώστας απο Όσλο………bye bye.

  3. Καλημέρα Στέφανε,

    Δεν είναι Μισθολογική Πολιτική αυτή σε Καμία Περίπτωση. Και Εννοώ, 2.500 ή 3.000 Ευρώ Μεικτά κιόλας.
    Θα Πρέπει να Θεσμοθετηθεί Κατώτατος Μισθός στα 1.000 Ευρώ Καθαρά το Μήνα ( Μέχρι Απολυτήριο Λυκείου ), και από εκεί και πέρα, ανάλογα με το Επιστημονικό Υπόβαθρο ( Πτυχίο, Μεταπτυχιακά, Εξειδικευμένα Σεμινάρια, … ) του Καθενός να Ανεβαίνουν Αναλόγως οι Αποδοχές του, και από Επιδόματα μόνο Επίδομα Γάμου και Παιδιών, όχι αυτά που δίνονταν, για παράδειγμα, Επίδομα Λάμπας, ή Επίδομα επειδή Πήγες στη Δουλειά σου στην Ώρα σου. Όποιος είναι Δ/ντης σε Κάποιο Τμήμα να Έχει Μισθό 3.000-4.000 Ευρώ Καθαρά το Μήνα τουλάχιστον, εφόσον Μιλούμε για Πρόσληψη Αορίστου Χρόνου, διαφορετικά αν είναι με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου ή Έργου ή Οποιαδήποτε άλλη Σύμβαση Εργασίας ο Μισθός να είναι κάτι παραπάνω. Σε Καμία Περίπτωση όμως, δεν Πρέπει να Υπάρχουν οι Μισθοί των 30.000-40.000 Ευρώ το Μήνα, που Δίνονταν, διότι είναι Πρόκληση για την Κοινωνία.

    Και φυσικά η ίδια Πολιτική Μισθοδωσίας να Υιοθετηθεί και στον Ιδιωτικό Τομέα, σε όλους τους Επαγγελματικούς Χώρους. Δεν είναι δυνατόν, Αγαπητέ Στέφανε, Συνάδελφός σου, να είχε 100.000 Ευρώ το Μήνα για την Παρουσίαση Δελτίου Ειδήσεων στο ΑΛΤΕΡ, άντε και μία 2-ωρη Εβδομαδιαία Εκπομπή. Και μετά οι Μισθοί στον Ιδιωτικό Τομέα να είναι της Τάξεως των 500-600 Ευρώ. Και αυτός ο Συνάδελφός σου, να μην Διαθέτει τουλάχιστον ένα Πανεπιστημιακό Τίτλο Σπουδών. Αυτά Έβλεπαν και Βλέπουν οι Έλληνες που Εφυγαν στο Εξωτερικό με την Κρίση, και Συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να Φεύγουν, μην Μπορώντας να Αντέξουν τις Αδικίες.

    Δεν είναι δυνατόν Παιδιά με Πτυχία και Μετα-Πτυχιακά να Είχαν στον Ιδιωτικό Τομέα ΠΡΙΝ το 2010, Μισθούς από 3.000 έως 5.000 Ευρώ Καθαρά το Μήνα ( ανάλογα με το Background και τη Θέση που Είχαν ) και ο άλλος να Είχε 100.000 Ευρώ το Μήνα, αν είναι δυνατόν για μία Παρουσίαση Δελτίου Ειδήσεων και Συντονισμό σε ένα Πάνελ να Ελάμβανε 100.000 Ευρώ το Μήνα, για να μην Τρελαθούμε κιόλας. Ούτε Γενικός Διευθυντής ή Δ/ντης Marketing, σε μία Επιχείρηση, για παράδειγμα, δεν είχαν Τέτοιες Απολαβές, μόνο σε Πολυ-Εθνική Συναντάς Τέτοιες Αποδοχές και όχι Βάσει Μισθού, αλλά με διάφορα Benefits και Bonus για την Επίτευξη Στόχων.

    Αγαπητέ Στέφανε, εάν Θέλουμε να Μιλούμε για Ελεύθερη Οικονομία και Αγορά στην Ελλάδα, θα Πρέπει να Ισχύει για Όλους τους Εργαζόμενους και όχι μόνο για Ορισμένους Δημοσιογράφους όπως γινόταν.

    Διαοφορετικά, δεν θα Υπάρξει ΠΟΤΕ Σύγκλιση των Μισθών με την Υπόλοιπη Ευρώπη.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.