Αποκάλυψη: Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Κοινοποίηση:
Clipboard-4-750x430

Με οδηγό τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα συρτάρια τους, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθορίζουν και τις επόμενες κινήσεις τους στη σκακιέρα των επερχόμενων εκλογών.
Από τη μία ο Αλέξης Τσίπρας χαράσσει την στρατηγική του έχοντας ως δυνατό χαρτί το στοιχείο του αιφνιδιασμού και από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πορεύεται με όπλο την ανάδειξη των λαθών της κυβέρνησης και με αιχμή το μέγα ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι δημοσκοπήσεις της ΝΔ

Στη Νέα Δημοκρατία και όπως και έχει τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμούν πως οι κάλπες θα στηθούν στις 26 Μαΐου.

Εξάλλου, οι έρευνες που διαθέτουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει το cnn, δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά συσπείρωσης. Όπως, μάλιστα, λένε στον Πρόεδρο της ΝΔ οι δημοσκόποι, είναι πολύ δύσκολο να τα αυξήσει –εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω.

Επίσης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων εγκρίνει την τακτική που ακολούθησε στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία κατέκρινε και καταψήφισε στη Βουλή. Παράλληλα, ο κόσμος «αγκαλιάζει» και τα ανοίγματα που κάνει προς το κέντρο, καθώς έτσι δείχνει μια διαφορετική κουλτούρα από αυτή που διέθετε το κόμμα του τα προηγούμενα χρόνια, την πιο συντηρητική.

Οι δημοσκοπήσεις του Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα τον χρόνο των εκλογών και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτό θα το κάνει βάσει των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια του.

Οι δημοσκοπήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το cnn, είναι καθημερνός σύμβουλος των κινήσεων του πρωθυπουργού. Κατά περιόδους και ανάλογα τη συγκυρία, η διαφορά με τη Ν.Δ δεν είναι σταθερή. Υπάρχουν χρονικές περίοδοι που κινείται πάνω από 6,5 μονάδες ενώ όταν το κλίμα χαλαρώνει, παραδόξως, η διαφορά αυξάνεται.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας το επόμενο διάστημα θα αξιοποιήσει το εργαλείο της πόλωσης φέρνοντας στο προσκήνιο τη σκανδαλολογία, μέσω της υπόθεσης Novartis που όπως όλα δείχνουν θα φέρει διώξεις οι οποίες θα προκαλέσουν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οπως λένε στη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει την πόλωση και για μερίδα ΜΜΕ που κατά τη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας λειτουργούν υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν είναι τυχαία, ότι σε κάθε σχεδόν ανακοίνωση του Μαξίμου αμέσως μετά τις αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη γίνονται αναφορές και σε μερίδα του τύπου» δείχνοντας έτσι ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει τορπιλίζοντας κάθε λογική που μπορεί να συμβάλει στο ομαλό πολιτικό κλίμα.

Ο βαρύς διχασμός του εκλογικού σώματος είναι το χαρτί στο οποίο πρόκειται, όπως εκτιμούν στη Ν.Δ, να ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας για να κερδίσει πόντους στην πολυπόθητη συσπείρωση η οποία για το κόμμα του κινείται ακόμη σε χαμηλά ποσοστά και μπορεί υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις να αυξηθούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: