Αποκάλυψη: Με τι ΨΕΚΑΖΕΤΑΙ ο Παπαχριστό… για να φτιάξει το μαλλί

Κοινοποίηση:
papaxristo.png οκ

Ενας βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και δηλώνει ότι θα παραιτηθεί. «Θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραιτηθώ». Ψηφίζει το Σκοπιανό και ύστερα δηλώνει: «Θα παραιτηθώ έως την Παρασκευή (σ.σ.: προηγούμενη εβδομάδα)».

Φτάνει η Παρασκευή και βγαίνει και λέει: «Θα παραιτηθώ σε τέσσερις-πέντε ημέρες». Συναντιέται με τον Πρόεδρο της Βουλής και ο… θεσμικός Νίκος Βούτσης τον προτρέπει να μην παραιτηθεί άμεσα. Ξαναβγαίνει ο βουλευτής και λέει: «Δεν θα παραιτηθώ ακόμα». Και μετά από μια ημέρα στέλνει επιστολή γνωστοποιώντας στο Κοινοβούλιο πως… προψηφίζει όσα νομοσχέδια καταθέσει στο μέλλον η κυβέρνηση. Προφανώς όσα λέει και κάνει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά. Μάλλον εμείς έχουμε παρανοήσει.

Παρέα με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και ο… φιλόσοφος Κώστας Ζουράρις. Οι δύο βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δεν ανεξαρτητοποιούνται ούτε προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουν στους ΑΝ.ΕΛ., που σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο κάνουν τα… πάντα για να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά επίσημα δηλώνουν πως θα ψηφίζουν κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και όσα κάνουν είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά, εμείς έχουμε παρανοήσει.

Στην παρέα προστίθενται και άλλοι τέσσερις βουλευτές, η Κατερίνα Παπακώστα, η Ελενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης. Και αυτοί με επιστολή τους εγκαταλείπουν με κάθε επισημότητα την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών και δίνουν «λευκή επιταγή» στα μελλοντικά κυβερνητικά νομοσχέδια. Τουλάχιστον αυτοί είναι ανεξάρτητοι. Για την ώρα. Πιθανότατα στο προσεχές διάστημα και οι έξι θα προσχωρήσουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ολα αυτά είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά, εμείς έχουμε παρανοήσει.

Πέρσι το καλοκαίρι, στις 26 Ιουνίου, ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης ανεξαρτητοποιήθηκε εγκαταλείποντας τους ΑΝ.ΕΛ. και την κυβερνητική πλειοψηφία. Χαμός έγινε. Το Μαξίμου κατήγγειλε πως οργανώνεται αποστασία από επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για συνταγματική εκτροπή. Τώρα, που έξι βουλευτές δίνουν προκαταβολικά την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα δύο εξ αυτών ενώ ανήκουν σε αντιπολιτευόμενο κόμμα, δεν τρέχει τίποτα. Αντιθέτως, υπάρχει κανονικότητα με σταθερή πλειοψηφία. Ολα αυτά είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά, εμείς έχουμε παρανοήσει.

Διαρρέει το Μαξίμου πως θα αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής για να κρατήσουν τα προνόμια των αρχηγών Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Βουλής. Και αφού υπάρχουν θυελλώδεις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ξαφνικά εμφανίζεται μια επιστολή του… θεσμικού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δίνει εντολή στον Νίκο Βούτση να μην αλλάξει «ούτε σημείο στίξης» στον Κανονισμό της Βουλής. Μόνο που ο πρωθυπουργός στην τελευταία παράγραφο της επιστολής του εμμέσως έδωσε το… ελεύθερο στον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να αλλάξει την «ερμηνεία» του Κανονισμού. Και όλα αυτά είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά, εμείς έχουμε παρανοήσει.

Και, τέλος, ο λαλίστατος Πάνος Καμμένος, που έως τώρα έχει ρίξει καμιά… πενηνταριά φορές την κυβέρνηση στα λόγια, τώρα τα… μασάει. Αποδεικνύοντας πως ο «πόλεμος» με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι παρά ένα κακοστημένο θέατρο. Και αυτά είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά, εμείς έχουμε παρανοήσει. Γιατί είναι πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που υποστήριζαν επί χρόνια διάφοροι πολιτικοί και δημοσιολόγοι: τελικά, μας… ψεκάζουν!

πηγή:gianniotis

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: