Απαράδεκτο: Δύστυχα αδέσποτα μένουν αλυσοδεμένα εν μέσω καύσωνα σε δημοτικό χώρο στη Σπάρτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης ζώων συντροφιάς σε χώρο του Δήμου Σπάρτης, κάνει λόγο η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος και απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, ο χώρος του Δήμου Σπάρτης δεν πληροί της προϋποθέσεις που ορίζονται από τον νόμο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν δείχνει πολιτική βούληση για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

«Σε ένα κράτος δικαίου, η εφαρμογή της νομοθεσίας από όλους και για όλα, καθώς και η προστασία ανυπεράσπιστων πλασμάτων, θα έπρεπε να είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες. Δυστυχώς διαπιστώνεται περίτρανα ότι αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας», ανέφερε η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος:

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε απαράδεκτες συνθήκες συγκέντρωσης και διαβίωσης ζώων συντροφιάς σε χώρο του Δήμου Σπάρτης ο οποίος, εμφανώς, δεν πληροί τις νόμιμές προϋποθέσεις ενδιαιτήματος, θέλουμε να αναδείξουμε για πολλοστή φορά την έλλειψη πολιτικής βούλησης της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την πλήρη εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.

Μόλις τον Νοέμβριο του 2018, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αραχωβίτης δήλωνε μεταξύ άλλων, «έχω καθήκον να παρεμβώ προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία».

Μήνες μετά, αυτό που παρατηρείται σε όλη την χώρα είναι α) παράνομοι χώροι συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς από Δήμους και ιδιώτες, β) η διαβίωση των ζώων αυτών σε απαράδεκτες συνθήκες, κάτι που συνιστά κακοποίηση. Όλα αυτά συμβαίνουν με την πλήρη ανοχή των αρμόδιων αρχών, την πλήρη απραξία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, αλλά και την ανοχή αυτής προς τα υπηρεσιακά στελέχη τα οποία συστηματικά δρουν με σκοπό την διαστρέβλωση και κατ’ επέκταση την μη εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.

Σε ένα κράτος δικαίου, η εφαρμογή της νομοθεσίας από όλους και για όλα, καθώς και η προστασία ανυπεράσπιστων πλασμάτων, θα έπρεπε να είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες. Δυστυχώς διαπιστώνεται περίτρανα ότι αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε κάθε περίπτωση παράβασης ή καταστρατήγησης της πρωτοποριακής νομοθεσίας μας που αφορά στην προστασία των ζώων, ο φορέας μας θα προσφεύγει, όπως κάνει διαχρονικά, σε όλες τις αρμόδιες και ανώτατες εισαγγελικές αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Ο Σπαρτιάτης να βρεθεί δεμένος μέσα στον καυσωνα χωρίς νερό. Σκατά να χέσουμε όλοι στον τάφο σου αλήτη που θες να λέγεσαι και Έλληνας ουυυστ σκουπίδι της κοινωνίας έχουμε γεμίσει με εσας. Οποιοςδήποτε μη φιλόζωος δεν έχει καμία θέση στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα.

  2. ελεαννα… γεια σου πατριωτισσα… που μενεις;;; να σου φερουμε κανα κοπρο;;; και επειδη υποθετω οτι ειναι ακατοίκητος ο “επανω οροφος” μια ερωτηση: ποιοι δημιούργησαν τα αδεσποτα;;; καποιοι ΦΙΛΟΖΩΟΙ…

    1. Κάτι γελοίοι σαν εσένα που το παίζουν κυνηγοί ,παίρνουν τα δύσμοιρα σκυλάκια και αν δεν τους κάνουν τα πετάνε στο δρόμο λες και είναι σκουπίδια.

  3. να τα πάρετε σπίτια σας τα κοπρόσκυλα… ζωα με ζώα…..

  4. Πρωτα και πανω απο ολα οι ανθρωποι… ζωα ε ζωα. Πορδομαγκες του χειρογλυκανου…

  5. Το κακό έχει παραγίνει στην Ελλάδα με τα αδέσποτα και τους σκυλόφιλους. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και η αστυνομία να ρίχνει φόλες, άν δέν θέλετε να χάσετε καλούς τουρίστες.

    1. Κυρία Φωφώ θα σας χέζαμε ευχαρίστως γιατί αυτό σας αξίζει.

  6. Δεν άνοιξα το βιντεο. Δεν νομιζω να αντέξω. Εχω διπλα μου τον δικο μου σκύλο και δεν θελω να σκεφτομαι τι τραβάνε μερικά αθώα ζωάκια.

    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΟΣ!!!

  7. Σπαρτιάτη τώρα μπορείς να πας να………….ς . Αυτόν τον άχρηστο Δήμαρχο να πάνε να τον δέσουν εκεί μια βδομάδα χωρίς νερό και φαί .

  8. Τουλάχιστο ένα στέγαστρο να τους βάλουν γαμώ το ξισταύρι τους. Και φυσικά αύθονο καθαρό νερό.

  9. Να μην περιμενετε τιποτα απο τον Αραχωβιτη τον αμερικανομπολσεβικο,ο μεγλυτερος ψευτης της Λακωνιας,ξεπερασε και τον θαναση Δαβακη,

  10. Τα ταλαίπωρα τα ζώα τα πήρανε από κει άμεσα η ακόμη περιμένουν αποφάσεις???

  11. Εγω ειμαι απο την Σπαρτη, μενω στην Σπαρτη… και λεω στους κεριους και στις κεριες της σκυλοσυνομοσπονδίας… γαβ γαβ γαβ γαβ

    1. Εσύ ρε μαλακά Σπαρτιάτης αποκλείεται,εφιάλτης ναι

    2. Kι εγώ είμαι από Αθήνα και σου λέω Σπαρτιάτη … ουστ ουστ ουστ

    3. Και εγώ είμαι από τη Σπάρτη ξευτιλισμένε Σπαρτιάτη και ντρέπομαι που είσαι πατριώτης μου, μη στενοχωριέσαι επειδή υπάρχει θεία δίκη την ίδια μεταχείρηση θα έχεις και συ από τα παιδιά σου.

Comments are closed.