Απαγωγή Λεμπιδάκη: Στο εδώλιο η νεαρή γυναίκα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Κοινοποίηση:
lebedakismesa

Μνήμες από την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη θα ξυπνήσουν τις επόμενες ημέρες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της δίκης των “12” για την απαγωγή του επιχειρηματία, στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει η κοπέλα, η οποία φέρεται να ενεπλάκη στην πολύκροτη υπόθεση από τον ίδιο της τον πατέρα.

Πρόκειται για την κόρη του 62χρονου άνδρα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και δύο μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση Λεμπιδάκη. Για την κοπέλα, η οποία κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων που της αποδίδονται από τις Αρχές ήταν μόλις 16 ετών, είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία λόγω του ότι ήταν ανήλικη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν δικάστηκε μαζί με τους “12”.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η δίκη της γυναίκας έχει οριστεί για τις 29 Ιανουαρίου στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου. Η κοπέλα κατηγορείται για «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και για «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης». Η κοπέλα είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, λίγο μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την Αστυνομία. Μετά την απολογία της στον αρμόδιο ανακριτή, η ανήλικη τότε κοπέλα είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η κοπέλα είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την υπόθεση και πως έκανε ό,τι της ζητούσε ο πατέρας της. Η κοπέλα φέρεται να ενεπλάκη στην υπόθεση στο πλαίσιο του ρόλου που φέρεται πως είχε ως αποστολέας επιστολών και μηνυμάτων προς την οικογένεια Λεμπιδάκη ο πατέρας της. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος μετά τη σύλληψή του, “επιστράτευσε” την κόρη του όταν του ανατέθηκε να στείλει έναν φάκελο στη θεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Μετά από δύο-τρεις μέρες βρέθηκα πάλι με τον… και μου έδωσε πάλι έναν κίτρινο φάκελο. Εγώ σκέφτηκα με ποιον τρόπο θα μπορούσα να στείλω τον φάκελο, και έτσι την επόμενη ημέρα το μεσημέρι, γύρω στις 12, ξύπνησα την κόρη μου, και ζήτησα τη βοήθειά της. Της είπα ότι είχα μια δουλειά στα Χανιά και πήγαμε μαζί με τη μηχανή μου μέχρι εκεί. Πήγαμε λοιπόν στα Χανιά και έφτασα λίγο πριν το ΚΤΕΛ Χανίων. Σταμάτησα τη μηχανή σε έναν κάθετο δρόμο κοντά στο ΚΤΕΛ, για να μη με καταγράψει καμία κάμερα. Μετά έδωσα τον φάκελο που μου είχε δώσει ο… στην κόρη μου, και της είπα να πάει μέσα στην αποθήκη του ΚΤΕΛ και να παραδώσει τον φάκελο. Της είπα μάλιστα να προσέξει πάρα πολύ να μην ακουμπήσει καθόλου τον φάκελο αυτό, για να μην αφήσει τα αποτυπώματά της, και να προσέχει να μην την καταγράψει καμία κάμερα. Η καημένη, η…, δεν με ρώτησε καν γιατί της έλεγα αυτά τα πράγματα, έκανε απλά αυτό που της είπα», είχε αναφέρει τότε στις Αρχές ο 62χρονος άνδρας.

Η δίκη της κοπέλας επρόκειτο να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου του 2019. Ωστόσο, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 29 Ιανουαρίου του 2020 λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Πηγή: Neakriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: