Απίστευτο: Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα μπανάνα

Κοινοποίηση:
mpanana

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα μπανάνες;

Οι μπανάνες κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί ότι παχαίνουν, με αποτέλεσμα πολλοί να τις αποφεύγουν.

Παρόλα αυτά η διατροφική τους αξία είναι πολύ υψηλή και σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δίνουν άμεση ενέργεια.

Μια μέτρια μπανάνα έχει περίπου 100 θερμίδες και 75% νερό. Όσοι λοιπόν θέλετε να χάσετε βάρος, μπορείτε να τις καταναλώσετε άφοβα.

Τι συμβαίνει όμως στον οργανισμό, αν τρώτε κάθε μέρα από μια ή και περισσότερες μπανάνες;

Ενισχύεται η υγεία της καρδιάς

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τη φροντίδα της καρδιάς σας, θα αυξήσετε και το μέσο όρο ζωής σας.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Αν καταναλώνετε τρεις μπανάνες καθημερινά θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και της στεφανιαίας νόσου.

Μειώνονται τα δυσάρεστα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6 που κρατά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας υπό έλεγχο και μειώνει τις εναλλαγές στη διάθεση. Επιπλέον, οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), όπως είναι οι κράμπες.

Μειώνεται η αρτηριακή πίεση του αίματος

Οι μπανάνες είναι υψηλές σε κάλιο και χαμηλές σε νάτριο. Το κάλιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων, των ιστών και των υγρών του σώματος. Η κατανάλωση 1300 mg καλίου την ημέρα, δηλαδή 3 μπανάνες, είναι ένας καλός και φυσικός τρόπος για να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Προλαμβάνεται η αναιμία

Η αναιμία είναι ένα συχνό φαινόμενο κυρίως μεταξύ των γυναικών και συμβαίνει λόγω έλλειψης σιδήρου. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε σίδηρο και σε βιταμίνη Β6, η ανεπάρκεια της οποίας μπορεί να οδηγήσει σε μια μορφή αναιμίας, που είναι παρόμοια με τη σιδηροπενική αναιμία.

Αυξάνεται η πρόσληψη μαγνησίου

Ένας υγιής ενήλικας χρειάζεται 320 mg μαγνησίου καθημερινά για να έχει καλή υγεία, καλύτερη διάθεση και να μπορεί να κοιμηθεί καλά.

Από την άλλη μεριά η ανεπάρκεια μαγνησίου οδηγεί σε ευερεθιστότητα, χρόνια κόπωση, άγχος, κατάθλιψη, κακή υγεία της καρδιάς, κακή μνήμη, μυϊκές κράμπες και πολλά άλλα. Τρεις μπανάνες παρέχουν περίπου 80 mg μαγνησίου, γι αυτό και η κατανάλωση τους σας βοηθάει να αισθάνεστε καλύτερα.

Βελτιώνεται η υγεία του πεπτικού

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε αδιάλυτες και διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι το βασικό θρεπτικό συστατικό για ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Εάν τρώτε δυο με τρεις μπανάνες καθημερινά, βοηθάτε τη διαδικασία της πέψης και προλαμβάνετε τη δυσκοιλιότητα.

Βελτιώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου και μαγνησίου. Και τα δυο αυτά μέταλλα συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Το κάλιο βοηθάει να πάει το οξυγόνο στον εγκέφαλο, ενώ το μαγνήσιο βελτιώνει τη λειτουργία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου. Εάν τρώτε καθημερινά μπανάνες, βοηθάτε στη βελτίωση της μνήμης και της εστίασης. Μπορούν επίσης, να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Οι μπανάνες είναι ένα γευστικό και ωφέλιμο φρούτο, που έχει κατηγορηθεί αδίκως και στην πραγματικότητα η κατανάλωση τους μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει. Οι τρόποι για να εντάξετε αυτό το φρούτο στη διατροφή σας είναι πολλοί, αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: