Απίστευτες μαρτυρίες για “στημένο” ματς! Υπό κράτηση πρόεδρος και διαιτητής

Κοινοποίηση:
1

Σε… τρικυμία βρίσκεται το ποδόσφαιρο, καθώς την Τρίτη (11/2), ο πρώην διαιτητής και νυν πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς και ο διαιτητής Ανδρέας Κωνσταντίνου, συνελήφθησαν κι ανακρίθηκαν από τις Αρχές για υπόθεση χειραγωγημένου αγώνα στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας. Θα παραμείνουν και οι δύο υπό κράτηση για τις επόμενες 8 ημέρες. Δείτε τις μαρτυρίες “φωτιά”.


Στη σύλληψή του προέδρου της ομάδας της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μασιάς και του διαιτητή, Ανδρέα Κωνσταντίνου προχώρησαν την Τρίτη (11/2) οι κυπριακές Αρχές. Οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν καταγγελιών παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Οθέλλου Αθηένου, περί απόπειρας χειραγώγησης στην αναμέτρηση με την Αγία Νάπα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (8/2), για τα πλέι-οφ ανόδου της 2ης κατηγορίας και βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μασιά με 1-0 εκτός έδρας.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι “σφύριξε” ο ρέφερι Κωνσταντίνου, με τον Οθέλλο να μένει με 8 παίκτες και να γνωρίζει στο φινάλε την ήττα με αμφισβητούμενο πέναλτι.
Η διοίκηση του Οθέλλου κατήγγειλε αμέσως τη διαιτησία του Κωνσταντίνου, ενώ όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, υπήρξαν και καταγγελίες από τρεις ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, πως προσεγγίστηκαν πριν από το παιχνίδι από παράγοντες της Αγίας Νάπας, για να έχουν μειωμένη απόδοση. Οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να δήλωσαν “δεν θα πούμε τίποτα”, κατά τη σύλληψή τους, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

“Ο Δημήτρης Μασιάς του απάντησε πως εάν δεν συμφωνήσουν θα πιάσει τον διαιτητή. Μάλιστα ζήτησε από παίκτη του Οθέλλου, του οποίου είναι ο μάνατζερ, να τον βοηθήσει. Το πρόσωπο απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει η προσφορά”, ειπώθηκε από μάρτυρες στο δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας omada.reporter.com.cy.

Μάλιστα έγινε αναφορά στις πολλές κόκκινες κάρτες, ενώ αναφέρθηκε πως ο διαιτητής αρνήθηκε ιατρική βοήθεια σε παίκτη που αιμορραγούσε!

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ανακριτής της υπόθεσης, επεσήμανε ότι στις 8 Φεβρουαρίου, στις 2:30 το μεσημέρι, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ένα πρόσωπο παραπονέθηκε στον Δημήτρη Μασιά ότι ενοχλεί παίκτες της αντίπαλης ομάδας, με τον Μασιά να απαντάει πως μίλησε μόνο με τον διαιτητή.

Αναφέρθηκε ακόμα πως παίκτης του Οθέλλου παραπονέθηκε στον διαιτητή του αγώνα, Αντρέα Κωνσταντίνου, για τις αποφάσεις του και αυτός του απάντησε ότι “πρέπει να τελειώνουν επειδή δεν θα έκανε ξανά παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας”.

Θυμίζουμε πως ο διαιτητής, Ανδρέας Κωνσταντίνου τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν στην Αγία Νάπα για το ενδιάμεσο Σεμινάριο διαιτησίας για διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Κατηγορίας Elite, πληροφορήθηκε για την ανατίναξη του αυτοκινήτου από έκρηξη βόμβας.

Η απόφαση που πάρθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ήταν η παράταση της κράτησης των δύο κατηγορουμένων για 8 ημέρες ενώ αναμένονται ακόμα 70 καταθέσεις και οι έρευνες θα συνεχιστούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: