Αν νικήσει και την Ρεάλ, τότε θα είναι βασιλιάς στα ανάκτορα!

Κοινοποίηση:
olimpiakos

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Μόναχο υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν. Πίεση, που είχε να κάνει μόνο και μόνο με τα δύο αποτυχημένα αποτελέσματα στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο φίλος του Ολυμπιακού δεν αντέχει να χάνει από τον Παναθηναϊκό και το αντίστροφο. Είναι γνωστά αυτά.

Και λέμε μόνο για τις ήττες από τον Παναθηναϊκό, γιατί στην Ευρωλίγκα ήταν μέσα στο πρόγραμμα του. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η λογική. Η λογική έλεγε ότι κάπου στο 3-4 θα έπρεπε να είναι την 7η αγωνιστική και εκεί βρέθηκε τελικά. Απλά γέννησαν (όχι αδικαιολόγητα) μεγαλύτερες φιλοδοξίες τα δύο σπουδαία «διπλά» σε Χίμκι και Μπασκόνία. Δεν υπήρξε, όμως, ανάλογη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός είναι καινούρια ομάδα και ωριμάζει κάθε μέρα, που περνάει.

Στο Μόναχο δεν έπαιξε κανά μπάσκετ της προκοπής, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκείνο, που μετράει. Η άμυνά του αλήθεια είναι ότι απέδωσε καρπούς, για να έρθει, όμως, η νίκη, βγήκαν μπροστά στο τέλος οι μεγάλες του προσωπικότητες. Στην προκειμένη περίπτωση ο Στρέλνιεκς με τον Σπανούλη.
Ο Λετονός στην τέταρτη περίοδο πήρε την σκυτάλη από ένα τρίποντο του συμπατριώτη του, Γιάνις Τίμα, και με απανωτά καλάθια έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Ο Σπανούλης ήταν εκείνος, που στο φινάλε καθάρισε την παρτίδα με την τεράστια κλάση του. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Φενέρ βρέθηκε στο πάγκο και ακολούθησε…Παγκόσμιος πόλεμος, κυρίως στα social media. Χθες, όμως, ήταν κανονικά στο παρκέ και έκανε αυτά, που έπρεπε, ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει μία νίκη, που τόσο πολύ ήθελε.

Βλέποντας το χθεσινό παιχνίδι, μου ήρθε στο μυαλό το προ διμήνου παιχνίδι ανάμεσα στην Ισπανία και την Λετονία, για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου του 2019. Η Ισπανία είχε κερδίσει, αλλά εκείνη την βραδιά ήταν σπουδαίοι ο Τίμα με τον Στρέλνιεκς, σημειώνοντας από 20 πόντους. Δεν περίμενε κανείς να κάνουν τα ίδια στον Ολυμπιακό, αφού είναι άλλος ο ρόλος τους. Στο Μόναχο, όμως, είχαμε μία μικρή έκδοση του παιχνιδιού της Ισπανίας. Ο Τίμα ήταν θετικός, ενώ ο Στρέλνιεκς αποδείχθηκε «καυτός» στην τελική ευθεία του ματς.

Πάντως, κορυφαίος όλων ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι. Ενας παίκτης, που στοιχίζει ελάχιστα στον Ολυμπιακό και ο Μπλατ περιμένει να του εξελιχθεί σε λαχείο. Στο επιθετικό κομμάτι πάνω, κάτω θα τα καταφέρει. Στο αμυντικό υπάρχει πρόβλημα. Και αν δεν υπάρχει με την Μπάγερν και την Νταρουσάφακα, υπάρχει και θα υπάρξει με τις καλύτερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει απλά για να παίζει στην Ευρωλίγκα. Παίζει για να βρεθεί στο φάιναλ-φορ και να πάρει την κούπα, όσο κι αν αυτό πλέον μοιάζει μακρινή πιθανότητα. Το γιατί το βλέπουμε όλοι μας και το έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενα άρθρα. Πολλά μπορούν να γίνουν στο μπάσκετ (ο Ολυμπιακός είναι άλλωστε η ομάδα, που το έχει αποδείξει περίτρανα αυτό), αλλά ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Φενέρ είναι αρκετά έως πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ρεάλ είπαμε ε; Αν μπορέσει να την κερδίσει αύριο ο Ολυμπιακός, τότε θα είναι βασιλιάς στα ανάκτορα. Θα είναι για τα καλά (και κάτι παραπάνω) μέσα στο πρόγραμμα του. Χθες ξεπέρασε την πρώτη λακούβα της χρονιάς, μένει να δούμε αύριο και αν θα μπορέσει να κάνει και την πρώτη υπέρβαση.

Μένει να δούμε και τι θα γίνει με τον Μάντζαρη. Οι Πειραιώτες δίνουν κοντά στις 800.000 ευρώ στον διεθνή γκαρντ και χθες δεν έπαιξε καθόλου. Στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό είχε αγωνιστεί μόλις 2 λεπτά. Και σκεφτείτε να έρθει και ο Αμερικάνος γκαρντ, στην αναζήτηση του οποίου βρίσκεται ο Μπλατ. Θα είναι ακόμη και εκτός 12άδας ο Μάντζαρης;

Ο Ολυμπιακός δεν θα αργήσει να πάρει τον παίκτη, που θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη φρεσκάδα και ποιότητα στην περιφέρεια. Θα είναι ο Τίοντορ; Ο Αρτσι Γκούντγουϊν; Οποιος και να είναι (αρκεί να είναι ποιοτικός), τον χρειάζονται οι Πειραιώτες. Η χρονιά είναι βαθιά και έτσι, όπως είναι τώρα η ομάδα του Πειραιά, πρέπει να έχει πέντε κόμπο γκαρντ. Αλλωστε έτσι ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Χάλασε όταν ο Πιέρια Χένρι αποφάσισε να πάει στην Ούνιξ Καζάν, και ο Μπλατ πήρε Τουπάν και Τίμα. Μην το ξεχνάμε αυτό.

sdna.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: