Αν ζούσαν σήμερα η Μόνα Λίζα, η Νεφερτίτη, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Κλεοπάτρα θα ήταν κάπως έτσι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
pos-tha-itan-simera-megas-alexandros

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα έμοιαζε η Μόνα Λίζα αν ζούσε στο 2020; Ή η Νεφερτίτη, ο Ιούλιος Καίσαρας και πολλοί άλλοι;
Η γραφίστρια Becca Saladin, αφού ξόδεψε ώρες επί ώρες ερευνώντας ποτρέτα και αγάλματα διάσημων ιστορικών μορφών, αλλά και φωτό σταρ του Χόλιγουντ, παλαιότερων γενιών όμως, προσπάθησε να αποτυπώσει πώς θα ήταν όλοι αυτοί αν ζούσαν στον 21ο αιώνα.

Η Becca Saladin από το Τέξας ξεκίνησε την εργασία της αυτή ένα χρόνο πριν και είδε τη δημοτικότητά της στο Instagram να μεγαλώνει ταχύτατα.
«Ο σκοπός μου είναι πραγματικά να κρατήσω ζωντανό το πάθος των ανθρώπων για την ιστορία και να τους δείξω ότι οι άνθρωποι από το παρελθόν έκαναν τους ίδιους αγώνες και έζησαν τους ίδιους θρίαμβους που βιώνουμε και εμείς σήμερα», λέει η Becca μιλώντας στη Daily Mail.

«Πολλοί άνθρωποι μού γράφουν πόσο ενδιαφέρουσα βρίσκουν τη δουλειά μου και πώς τους κάνει να αισθάνονται πιο απτά την ιστορία, κάτι το οποίο είναι ακριβώς ο στόχος μου».

Οσο για το πώς βγάζει αυτό το αποτέλεσμα, η νεαρή εξηγεί: Χρησιμοποιεί προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών για να δημιουργήσει τα σύγχρονα πορτραίτα της, αφού πρώτα βρει μια φωτό που να μοιάζει αρκετά στο πορτραίτο, τον πίνακα ή το άγαλμα του ιστορικού προσώπου που θέλει να αναπαραστήσει. Στη συνέχεια προσθέτει πάνω στη φωτό αυτή το πρόσωπο από το πορτραίτο. Και μετά από αρκετή επεξεργασία έχει το αποτέλεσμα που βλέπουμε.
«Είναι εύκολο όταν έχω ένα ρεαλιστικό πορτρέτο για να δουλέψω, όπως αυτό του Henry VIII, ή άλλα στα οποία φαίνεται με σαφήνεια το αρχικό χρώμα των μαλλιών και των ματιών. Οι σύγχρονες περιγραφές βοηθούν επίσης. Η πρόκληση είναι στα πορτραίτα που δημιουργώ βάσει προτομών όπως του Ιούλιου Καίσαρα για παράδειγμα…».

Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα του κατά πόσο αναπαριστά πραγματικά το κάθε ιστορικό πρόσωπο, είναι ενδιαφέρον:

Πριγκίπισσα Σίσσυ

pos-tha-itan-simera-prigkipissa-sisi

Αυτοκράτορας Αύγουστος

0000
Κλεοπάτρα:

pos-tha-itan-simera-kleopatra
Μέγας Αλέξανδρος:

pos-tha-itan-simera-megas-alexandros
Αβραάμ Λίνκολν:

pos-tha-itan-simera-linkoln
Βασιλιάς Λουδοβίκος:

pos-tha-itan-simera-loudovikos
Ιούλιος Καίσαρας:

pos-tha-itan-simera-ioulios-kaisaras
Νεφερτίτη:

pos-tha-itan-simera-nefertiti
Βασίλισσα Βικτώρια:

pos-tha-itan-simera-vasilissa-viktoria
Βασιλιάς Henry VIII:

pos-tha-itan-simera-henri
Μόνα Λίζα:

pos-tha-itan-simera-mona-liza
Η Μαρία Αντουανέ

0000

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: