Αντιπτέραρχος για την επική αερομαχία του 1974: “Πάντα είχαμε τους διακόπτες στο ΟΝ παρά τις οδηγίες” – Συγκλονιστική μαρτυρία μόνο στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Κοινοποίηση:
elas-lyste.blogspot (2)

Με αφορμή το άρθρο του ΜΑΚΕΛΕΙΟ για την αλυσμόνητη αερομαχία του 1974 και την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφος (διαβάστε: ΜΙΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ. «ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΩΣ ΕΒΑΛΑΝ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ». ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑ,  απόστρατος αντισμήναρχος που τον καιρό εκείνο και τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν μάχιμος, αναπόλησε εκείνες τις ένδοξες στιγμές που η ΕΛΛΑΣ δεν ήταν υπόδουλοι στα συμφέροντα των Αμερικανών ούτε έδειχνε υποχωρητική στάση σε κάθε τι εθνικό ζήτημα όπως γίνεται σήμερα.

Με την παράκληση να κρατηθεί η ανωνυμία του, παραθέτουμε ακριβώς το μήνυμα που έστειλε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ για τα ένδοξα εθνικά “φτερά”.

“Διάβασα το άρθρο για την αερομαχία κατά την οποία κατερρίφθη το τουρκικό αεροσκάφος και ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση διότι ανήκα και εγώ στην μοίρα αυτή μερικά χρόνια αργότερα τη δεκαετία του ’80. Αποτελούσε δε τιμή μας να πετάμε με το εν λόγω αεροσκάφος (SN 137). Είναι αλήθεια δε ότι πολλές φορές οι οδηγίες ήταν τέτοιες που ενώ είχες το πλενέκτημα στη μάχη, θα το έχανες περιμένοντας οδηγίες. Φυσικά ομολογώ έστω και τώρα ότι πάντα είχα εγώ και πολλοί συνάδελφοι, τους διακόπτες στο ON (παρά τις αντίθετες οδηγίες) και περιμέναμε τη στιγμή που θα έκανε το λάθος ο Τούρκος. Η δε συμπεριφορά προς τους χειριστές αυτούς δεν με ξάφνιασε αλλά με λύπησε όπως και άλλα περιστατικά”.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: