Αντίο λιακάδα! Χαλάει ο καιρός από την Τρίτη – ΔΕΙΤΕ που έρχονται βροχές και καταιγίδες

Κοινοποίηση:
vroxes

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια αναμένεται από το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν αύριο Τρίτη, από τις πρωινές ώρες, το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Από τα βόρεια η κακοκαιρία θα πλήξει από το μεσημέρι, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη, αναμένεται να εκδηλωθούν το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στην Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, έως το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη θα πνέουν στα πελάγη πολύ θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ και θα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Από το απόγευμα της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης αναμένονται χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πυκνές, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: