Ανευθυνότητα χωρίς όρια: Τη στιγμή όπου πιέζουν οι διεθνείς αγορές πιέζουν στου Μαξίμου αφυρίζουν αδιάφορα…

Κοινοποίηση:
Μέγαρο Μαξίμου

Οι ανεξέλεγκτες … παροχές προεκλογικού χαρακτήρα από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα δημιουργούν αρνητικό προηγούμενο για την χώρα μας και χτυπούν … νέα καμπανάκια.

Οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τις διεθνείς αγορές να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για τις προκλητικές παροχές του Πρωθυπουργού

Οι ανησυχίες θεσμών και αναλυτών σχετικά τον αντίκτυπο αυτών των μέτρων έχουν στείλει την απόδοση του 10ετούς ομολόγου πάνω από 3,5% και την απόδοση του 5ετους στο 2,45% αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πώς οι ελληνικοί τίτλοι είναι ευάλωτοι ενώ η επενδυτική εμπιστοσύνη δεν έχει ανακτηθεί.

Στο ίδιο μήκος και οι διεθνείς οίκοι οι οποίοι προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο από τις παροχές εν όψει εκλογών τη στιγμή που ήδη υπάρχουν αβεβαιότητες αλλά και ανησυχίες για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις άλλων αποφάσεων και κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση σκόπευε εντός του Μάιου να προχωρήσει στη έκδοση επταετούς ομολόγου με στόχο τη συγκέντρωση 2,5 δισ. ευρώ.

Μετά όμως από τις ανακοινώσεις για προεκλογικές παροχές οι επανδυτές παρουσιάζονται ιδιαίτερα φειδωλοί και πλέον αναμένουν την τοποθέτηση των θεσμών για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο Reuters πως «οι προτάσεις του Τσίπρα αποτελούν ακριβώς δείγμα της οικονομικής χαλάρωσης που είναι συνδεδεμένη με την πολιτική για την οποία είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους», ενώ ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Π. Ντόλμαν, προειδοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς την «αντίθετη κατεύθυνση», αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Ζαππείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: