Ανακοίνωση ΚΕΔ: Ρουσφέτια από Παππά και Κρέτσο που εκθέτουν και την ΠτΔ

Κοινοποίηση:
esiea

Σε συνεργασία με την παρέα Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ.

Η διοίκηση Αντωνιάδου συνεχίζει να βάζει πλάτη ακόμη και τώρα στα ρουσφέτια του Σύριζα, τα οποία εκθέτουν ακόμη και την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:

«Μερικές μέρες πριν από τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, αλλά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η στενή παρέα Αντωνιάδου, στην οποία συμμετέχουν μερικές ακόμη κυρίες και κομματικό στέλεχος του Σύριζα,, φαίνεται ότι συναινεί με τη στάση του σε πολιτικές τακτοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας.

Είναι άλλωστε από καιρό προνομιακοί συνομιλητές με τον υφυπουργό Λ Κρέτσο που διεκπεραιώνει κραυγαλέα υπόθεση μετάθεσης στις Βρυξέλλες, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες αμοιβαίες διευκολύνσεις, ενόψει των αρχαιρεσιών στην ΕΣΗΕΑ».
Πρόκειται για ρουσφέτι-σκάνδαλο το οποίο απoκάλυψε η ιστοσελίδα www.protothema.gr .
Όπως αναφέρεται το δεύτερο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής: καλείται να γνωμοδοτήσει αν δημοσιογράφος που ζητεί να μετατεθεί στο γραφείο Τύπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις και εν προκειμένω να κρίνει αν έχει επαρκείς γνώσεις «ολλανδικών/φλαμανδικών»: Όχι απλά αν μιλά ολλανδικά, αλλά ειδικά τη διάλεκτο που ομιλείται στο Βέλγιο.

Ο δημοσιογράφος, όπως παρουσιάζεται στο εισηγητικό έγγραφο φέρεται να υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο που προΐσταται ο Νίκος Παππάς, από το γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τώρα έχει κάνει αίτηση μετάθεσης στις Βρυξέλλες Στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου σημειώνεται ότι διαθέτει άριστη γνώση αγγλικών και επιπλέον πιστοποιητικό σπουδών για τα ολλανδικά/φλαμανδικά, ώστε να αποδειχθεί ότι γνωρίζει και δεύτερη γλώσσα όπως ορίζει ο νόμος.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει και στην ίδια την πρόσκληση σύγκλησης του υπηρεσιακού συμβουλίου, στα παραρτήματα απόδειξης γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ, αλλά και στο υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει αναφορά στην ολλανδική/φλαμανδική γλώσσα, ενώ επιπλέον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα πιστοποιημένος φορέας για την αναγνώριση γλωσσομάθειας της ολλανδικής-φλαμανδικής γλώσσας.

Παρά τις επιφυλάξεις των διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου τις οποίες μεταφέρει με το έγγραφο του ο πρόεδρος του (ΑΠ 142/4/6/2019) έχει ήδη οριστεί από την πολιτική ηγεσία τις επόμενες ημέρες συνέντευξη του υποψηφίου στο πλαίσιο της μοριοδότησης που απαιτείται.
Δεν διευκρινίζεται όμως αν η συνέντευξή δοθεί σε Ολλανδική-Φλαμανδική γλώσσα αλλά ίσως γνωρίζει η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ!..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: