Ανέλαβαν οι ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ της Ζ΄ΜΑΚ: Μεγάλη άσκηση των ειδικών δυνάμεων με το «βλέμμα» στο Ανατολικό Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
qp1vbdec

Κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο με την Τουρκία να προχωρά σε σειρά ασκήσεων  εκδίδοντας NAVTEX χωρίς να έχει καμία δικαιοδοσία.

Η αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας, ειδικά στο Ανατολικό Αιγαίο είναι συνεχής, επίμονη και επιθετική.

Μόλις πριν από δύο ημέρες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε κάνει δηλώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας»  έκτασης 462 τ.χλμ. στην οποία περιλαμβάνει εκτάσεις στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Τώρα το τουρκικό Ναυτικό με παράνομη NAVTEX που εξέδωσε μέσω του σταθμού της Σμύρνης που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το κάνει για περιοχές εντός του ελληνικού FIR δεσμεύει για την ερχόμενη Τρίτη όλη την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου και Ικαρίας για άσκηση με την χρήση πραγματικών πυρών.

Η τουρκική τακτική να δεσμεύει παράνομα εκτάσεις εντός του FIR Αθηνών για αεροναυτικές ασκήσεις χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα, τείνει να γίνει (δυστυχώς) παγιωμένη κατάσταση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα απαντά με ασκήσεις ανακατάληψης βραχονησίδας  όπως αυτή που πραγματοποίησε σήμερα και στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η αιχμή του δόρατος των ειδικών δυνάμεων του ΕΣ η επίλεκτη  Ζ΄ΜΑΚ.

Η άσκηση μπορεί να πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο., αλλά οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ έχουν τεταμένη την προσοχή τους στο Α.Αιγαίο και σε ενδεχόμενο «θερμό» επεισόδιο που μπορεί να επιχειρήσουν οι Τούρκοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΟΥΝΕ , ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ , ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΕΡΝΗ Ο ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ, ΤΟ
    ΚΑΤΑΛΙΠΟ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ = ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ

Comments are closed.